Sabah'ın 'beddua seansı' haberine yalanlama!

Sabah'ın 'beddua seansı' haberine yalanlama!
Güncelleme:

Sabah gazetesi tarafından Sinop’taki bir öğrenci yurdundan ayrılan öğrencilere 'Senetli Tehdit ve Şantaj' başlıklı haberinin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Okyanus Eğitim Yayıncılık Dağıtım Tic. A.Ş adına şirket avukatı Serdar Baskın, "Gazetede çıkan mesnetsiz, yalan, iftira, karalama niteliğindeki haberi tekzip ettik. Yayınlanan haber rencide edici, gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir haber" dedi. 
 
Avukat Serdar Baskın, haberin, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonunun akabinde gündeme gelen bazı ithamları haklı kılabilmek amacı ile yapılmış uydurma bir haber olduğunu ifade ederek, "Söz konusu haberde, şirketimizin söz konusu senetlerle öğrencileri tehdit ettiği iddia edilmekte ancak haberde öğrencilerde olan senet fotoğrafları kullanılmaktadır. Şirketimiz, öğrencilerin elinde olan senetlerle öğrencileri nasıl tehdit edecektir. Sadece bu durum bile haberin ne kasıtla ve neye hizmet etmek kastıyla hareket edildiğini açıkça ortaya koymaktadır" diye konuştu. 
 
"Yine haberde öğrencileri tehdit ettiğimiz iddia edilen aileleri tarafından, bugüne kadar yurdumuz ve idarecilerimiz hakkında şikayet gelmemiştir" diyen avukat Serdar Baskın, bu konuda haber yapılırken kendilerinin bilgisine başvurulmadığını dile getirdi.
 
Avukat Serdar Baskın, şöyle konuştu: "Tek taraflı yapılan bu haber şirketimizi zarara uğratacak niteliktedir. Şirketimiz kurulduğu günden bu yana birçok kişiye iş kapısı olmuş ve her yıl devletimize ödediği vergilerle kurulu bulunduğu Sinop ilinde takdirlere layık görülmüştür. Yalan, iftira, tek taraflı nitelikteki haberi gerek şirketimizi, gerek şirketimizde çalışan kişileri, gerekse birçok velimizi de yaralayacak niteliktedir. Kurumumuzda kalan öğrencilerimiz ve veliler, gazetede çıkan habere tepki gösterip rahatsız olduklarını dile getirdiler. Bu tür mesnetsiz haberlerden dolayı öğrenci velilerimiz rahatsız olmakta ve öğrencilerimizin psikolojileri bozulmaktadır. Siyasi konjonktüre hizmet eder nitelikte suçlayıcı, karalayıcı ithamlarını kabul etmek mümkün değildir. Ayrıca, haberi yapan gazete hakkında şirket olarak tekzip edeceğiz." 
 
Yurt Müdiresi Zehra Canbaz da "Haberde iddia edildiği gibi, yurtta kalan öğrencilere hükümet ve başbakan hakkında beddua seansları yaptırıldığı iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Öğrenci velilerine de ‘Devlet yurtlarında gece saat 23.00’te giriş yapılıyor. O saate kadar çocuğunuz dışarıda kimlerle geziyor bilemezsiniz?' diye arayarak bilgi verdiğimiz iddiası da doğru değildir. Yurdumuzda TV ve bilgisayar bulunmamaktadır deniliyor. Yurdumuzda TV ve bilgisayarımız öğrencilerimizin hizmetine sunulmaktadır" dedi. Cihan