Serbest kalan senarist: Filmden dolayı böyle bir şey yoktur tarihte.

Serbest kalan senarist: Filmden dolayı böyle bir şey yoktur tarihte.
Güncelleme:

Serbest kalan senarist: Filmden dolayı böyle bir şey yoktur tarihte.

Serbest kalan senarist: Filmden dolayı valla böyle bir şey yoktur tarihte.

Medyayı karartma operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Senarist Naci Çelik Berksoy yaşadıklarını anlattı.

Özgür medyaya operasyon kapsamında gözaltına alınan 'Tek Türkiye' dizisi ekibinden 3 kişi serbest kaldı. Serbest bırakılan senarist Naci Çelik Berksoy, kendisine Taşhiyeciler örgütüyle ilgili soru sorduklarını, bilgisi olmadığını söyledi.

4 yıl önce yayın hayatı son bulan 'Tek Türkiye' ekibinden Ebru Şenvardar, Elif Yılmaz ve Naci Çelik Berksoy'un serbest bırakıldığı açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde savcı tarafından sorgulanan ve serbest bırakılan senarist Naci Çelik Berksoy, emniyetten çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Senarist Berksoy, "Bu sabah işe giderken, gelip aldılar çekime gidiyordum. Biraz haberim vardı ama ciddiye almadığım için daha önce de söyledim. Bir 24 saat olmadı ama misafir ettiler bizi. Savcı beye ifade verdik, gayet o da medeniydi. Sorular sordu senaryo ile ilgili, Tek Türkiye ile ilgili geçmiş gün. Genellikle hatırladığım kadarıyla diye cevap verdim. İşleyişi anlattım bizim nasıl çalıştığımızı anlattım. Bir yönetmen ne yapar bir senarist ne yapar onlar konusunda teknik bir bilgi verdim. Ondan sonra çıkardılar işte bir takım terör örgütü diye anlattıkları bir şeyi sordular. Ben bu konularda biraz yabancıyım bilmiyorum dedim. Biz Hocaefendi'nin dikta ettirdiği bir şeyi Tek Türkiye'de kullanmışız. Taşhiyeciler örgütüyle ilgili böyle bir şey söylediler, ben de bilgim yok dedim.

Valla böyle bir şey yoktur tarihte. Yani filmden dolayı sansürlemeler olmuştur, ama tutuklama hiç olmamıştır. Başka bir olaya karışır yönetmen mesela diyelim bir terör gösterisine o ayrı, ama filmden dolayı bu ilk defa oluyor böyle bir şey. Ama yanlış olduğunu onlar da anladılar herhalde" dedi. Yönetmen Berksoy daha sonra kendisi bekleyen araçla emniyet önünden ayrıldı.

Cihan