Sevilay Yükselir böyle kovuldu! Çık dışarı,defol git!

Sevilay Yükselir böyle kovuldu! Çık dışarı,defol git!
Güncelleme:

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Hamburg’da katıldığı bir konferanstan kovuldu.

Sevilay Yükselir böyle kovuldu! Çık dışarı,defol git!



Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Hamburg’da katıldığı bir konferanstan kovuldu.
Bugünkü yazısında nasıl kovulduğunu anlatan Yükselir, “Hem pişman oldum hem de üzüldüm. "Keşke gelmeseydim" dedim.” ifadelerini kullandı.

Hamburg Etnografya Müzesi'ndeki panele katılan Sevilay Yükselir, IŞİD ve Türkiye'nin rolü, Ortadoğu, İslamofobi konusunda konuşacaktı. Ancak gelen tepkiler üzerine konuşmasını tamamlamadan ayrılmak zorunda kaldı.

Yükselir yaşananları şöyle anlattı:

“(…)Daha konuşmaya başlar başlamaz itirazlar, sataşmalar başladı. Ben sözü kısa kesip Erdoğan Aydın'a devrettim. O sözünü tamamladıktan sonra söylediklerine itirazım üzerine ise kıyamet koptu salonda. Dediğim şuydu: "Erdoğan Bey biz başka ülkelerde mi yaşıyoruz? Türkiye'yi öyle bir tasvir ettiniz ki sanki biz diktatörlerin hâkim olduğu bir ülkede yaşıyoruz! Siz yurtdışında yaşayan insanlara her gittiğinizde bu mealde konuşmalar yapıyorsanız vay halimize!"

Gerçekten de "Vay Halimize" değerli okurlarım. Evet. Aydın tam da salondakilerin arzuladığı bir dilden hitap ediyordu ama meseleleri yorumlayış biçimi öyle sert ve gaddarcaydı ki dayanamadım. Her şey berbattı Türkiye'de ona göre. Sünni, yobaz, alçak, rezil bir İslamcı iktidar vardı ülkede ve halkına zulmediyordu. Muhalefet için ağzını açan herkes zindanları boylayabilirdi.”

Kendisine gelen tepkilerle ilgili önceki konuşmacı Erdoğan Aydın’ı sorumlu tutan Sevilay Yükselir şöyle devam etti:

“(…) Neyse... Sonuçta makul bir tartışma için oradaydık... Aydın'ın ifadelerine kibarca itirazımı dile getirdim. Getirmemle birlikte salon ayağa kalktı. "Defol git!" ve "çık dışarı, yuh" sesleri arasında kalakaldım. Anlatmak istediklerimi anlatamadım. O an anladım ki ben neyi ifade etmeye çalışırsam çalışayım beyhudeydi. Çünkü dinleyiciler anlatacaklarımla zinhar ilgili değildi. Onlar oraya Aydın'a sürekli alkış çırpmaya, beni de katıksız bir iktidar yandaşı gördüklerinden aşağılamaya gelmişti. Tabii bunda Aydın'ın da büyük payı vardı. Zira isim vermeden ama beni kastederek "Bunlar işte böyle! İktidara yalakalık olsun diye her türlü zorbalığı, haksızlığı görmezden gelen çıkarcı yalakalardır!" mealindeki ifadeleri salondakileri iyice kışkırttı bana karşı. Anladım ki o dakika ağzımla kuş tutsam kendimi anlatamayacaktım. Ve "Demokrasiden söz eden ve uzlaşma kültürünün gerekliliğine inandığını söyleyen sizler sözlerime dahi tahammül edemiyorsunuz. Üzgünüm!" dedikten sonra susma hakkımı kullanmayı tercih ettim.”

Yazısının sonunda kimseye kırgın olmadığını belirten Yükselir “ama bir daha asla Hamburg'a gelmem.” dedi.medyaradar