Rıza Sarraf, kredi borcu için eşine para göndermiş

Rıza Sarraf, kredi borcu için eşine para göndermiş
Güncelleme:

Rıza Sarraf, soruşturma dosyasına giren ifadesinde Egemen Bağış'ın evine gönderdiği iddia edilen çikolata kutusu içindeki 500 bin doları eşi Ebru Gündeş'e kredi borcunu kapatması için gönderdiğini savundu.

Sarraf, Egemen Bağış’a rüşvet verdiği iddialarıyla ilgili olarak ise kendisine bir bayramda sadece içinde çikolota bulunan bir kutu gönderdiğini savundu. İçinde 500 bin dolar bulunan çikolota kutusunun gönderildiği kişinin Egemen Bağış değil eşi Ebru Gündeş olduğunu belirten Sarraf, “Doğum gününde kredi borcunu kapatması için çikolota ile birlikte 500 bin dolar koyarak gönderdim. Kesinlikle Egemen Bey ile herhangi bir menfaat alışverişimiz olmamıştır. Evine para gönderildiği iddiası doğru değildir. Bir kez de evine bayram hediyesi olarak Vakko’dan gömlek gönderdim” dedi.

 

Hizmetçi Maria: Egemen bey 'kutudan haberim var, git al' dedi

Eğemen Bağış’ın evinde çalışan Maria, 1 yıl önce evde bulunduğu sırada arayan site güvenliğinin bir paket geldiği bilgisini verdiklerini belirterek, “Ben Egemen Bey’i telefonla aradım. Kendisine bir paket geldiğini ve güvenlikte olduğunu söyledim. Bana ‘haberim var pakette çikolota var, git al’ dedi. Daha doğrusu ‘git al haberim var’ dedi. ‘Çikolata var’ deyip demediğini tam hatırlamıyorum. Güvenliğe gittim, yanında duran arabadan birisi bana bir karton çanta verdi. Paketi ben açtım. İçinden çikolatadan başka birşey çıkmadı. Bunun dışında o günlerde veya başka zamanda kravat veya elbise türünden birşey gelmedi. Gelse ben mutlaka görürdüm” dedi.

Çağlayan’a okul ve cami için elden para yardımları

Soruşturma dosyasına giren 5 Mayıs 2014 tarihli savcılık ifadesinde Rıza Sarraf, Çağlayan’a Muş’ta yapılan bir okula yardım için 2 milyon TL’yi elden gönderdiğini belirterek, “2 milyon TL de ramazan paketleri için gönderdim. 1 milyon TL de sanırım Muş’ta yapılan bir caminin inşatına yardım için gönderdim. Ben sadece yardımı yaparım, geri kalan ayrıntılar ile çok fazla uğraşmam” ifadesini kullandı. Sarraf, 21 Mayıs 2014 tarihli ifadesinde ise, yardım paralarının miktarında düzeltmeye gitti. Sarraf, “Okul için 1 milyon TL, Ramazan paketleri için de 1 milyon TL yardım parası göndermiştim. Camiye yaptığım yardımı da doğrudan biz kendimiz yapmışız. Bu cami sanıyorum Kasımpaşa’daki bir camidir” dedi.