Nazlı Ilıcak:Mahçupyan’ın “mahcup” çıkışı

Nazlı Ilıcak:Mahçupyan’ın “mahcup” çıkışı
Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mançupyan, bazı “mahcup” çıkışlar sergiliyor. Aslında, biraz çekingen davransa dahi, tespitleri yerinde. Mesela diyor ki: “İslami kesimin en az yarısı yolsuzluk olduğunu düşünüyor, bundan hoşlanmıyor; rahatsız.

 

Nazlı Ilıcak:Mahçupyan’ın “mahcup” çıkışı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mançupyan, bazı “mahcup” çıkışlar sergiliyor. Aslında, biraz çekingen davransa dahi, tespitleri yerinde. Mesela diyor ki: “İslami kesimin en az yarısı yolsuzluk olduğunu düşünüyor, bundan hoşlanmıyor; rahatsız. Bu AK Parti’ye yakışmıyor.”

Mahçupyan, AlJazeera’ya bir demeç verdi. Başbakan Davutoğlu’nu, İslami gençliğe ulaşma açısından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan daha avantajlı gördüğünü söyledi. Bence hem yolsuzluklardan bahsetmesi hem de Davutoğlu’nun yaşı ve tahsili itibariyle AK Parti gençliği ile daha kolay diyalog kurabileceğini ihsas etmesi, Erdoğan’ın canını sıkmıştır.

Mahçupyan, G-20 zirvesinde de bir başka mahcup çıkış yaptı. Bazı gazetelerin toplantıya alınmamasını, “Ben sizlerden yanayım” cümlesiyle dolaylı bir şekilde eleştirdi.

Fakat sonuç değişmiyor. Yolsuzluk yapanlar hesap vermiyor. Gazeteciler arasında ayırımcılık ve akreditasyon uygulaması devam ediyor. Umut edelim ki, zaman içinde, damlaya damlaya göl olur ve çekingen bile olsa, gene de doğru yolu gösteren cümleler zihinlerde bir birikim yaratır.

Tuvalette teslim edilen kâğıt

Rıza Sarraf’ın kuryesi Muhammed Sadık, Soruşturma Komisyonu’na ifade verdi. Çok defalar Ankara’ya para götürdüğünü kabul etti. Bunu kabul etmek zorundaydı. Zira bir seferinde polisler, havaalanında çantayı açıp, parayı görüntülemişlerdi. Yolsuzluk dosyasında o fotoğraflar mevcut ama kurye Sadık, 2 milyon euro, 2 milyon dolar ve 1.5 milyon TL’nin Kaan Çağlayan’a verilip verilmediğini hatırlamadığını belirtti: “Bahsedilen tarihlerde -30 Ağustos 2013- Ankara’ya para götürmemiz söylendi. Ancak bu parayı kime verdiğimi hatırlamıyorum.”
 

Etyen Mahçupyan, Akşam'daki yazısında hükümeti eleştirerek, başarısızlıkların önünün alınması gerektiğini yazmıştı

YAZININ DEVAMI