Seyit Rıza ile ilgili çarpıcı iddia

Seyit Rıza ile ilgili çarpıcı iddia
Güncelleme:

Taraf gazetesi yazarı Cafer Solgun, Dersim katliamı sırasında asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerinin yakıldığını ve küllerinin savrulduğunu iddia etti.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, Taraf gazetesi yazarı Cafer Solgun önemli bir iddiada bulundu. Solgun, Dersim katliamı sırasında asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerinin Fırat Nehri'nin kıyısında yakıldığını ve küllerinin savrulduğunu iddia etti.

Devlete bir çok kez 1937'de asılan Seyit Rıza ve arkadaşlarının mezar yerlerini öğrenmek için başvurduklarını fakat bir türlü sonuç alamadıklarını söyledi.

Solgun, yapılan resmi bir çok başvuruya "Böyle bir olay kayıtlarımızda bulunmamaktadır" cevabı aldıklarını söyledi.

"Bunun dalga geçmek" olduğunu belirten Solgun, Seyit rıza ve arkadaşlarının cenazelerine ne yapıldığını devletin açıklamak zorunda olduğunu söyledi.


Solgun, "Biz biliyoruz ki Seyit Rıza ve arkadaşlarının cenazelerini, Fırat Nehri'nin kıyısında yaktınız ve küllerini de savurdunuz" dedi.

Ahmet Hakan'ın "Bunu nereden biliyorsunuz?" sorusuna Solgun, "Bu yaygın bir rivayettir" diye konuştu ve bunun belgesinin devlet kayıtlarında olması gerektiğini kaydetti.