Silvan'da polis gazetecinin kafasına silah dayadı!

Silvan'da polis gazetecinin kafasına silah dayadı!
Güncelleme:

Silvan'da özel harekat poliseleri belediyenin bahçesine yaptıkları baskında Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir'i kafasına silah dayayarak gözaltına aldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağını ardından belediyenin bahçesine de baskın yapan polis, Özgür Gün TV çalışanı Murat Demir ile DİHA muhabiri Serhat Yüce'nin kamera ve makinelerine el koyarak gözaltına aldı.

Belediye bahçesindeki gazetecileri tehdit eden polis, Özgür Gün çalışanı Murat Demir'in kafasına silah dayadı. Kafasına silah dayanan Demir'in "tamam çekmiyoruz" sözlerini dinlemeyen polis, Demir'i yaka paça gözaltına aldı.

Öte yandan Evrensel'deki habere göre, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken mahallerden sık sık silah sesleri yükseliyor. İlçede bulunan heyette yer alan HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp paylaştığı bilgi notunda polis tehdidine maruz kaldıklarını ve zırhlı araçlardan halka hakaret ve tehdit dolu anonslar yapıldığını aktardı.

Silvan'a girdiklerini belirten Yiğitalp, “Bölgeye geldiğimiz andan itibaren yoğun silah ve patlama sesleri geliyordu. Şehir içinde konumlandırılmış çok sayıda tank vardı. Cami Mahallesinde, Belediye Binasının olduğu bölgedeydim. Bir süre sonra, halkın yapılan saldırılara tepki olarak gürültü çıkarma eylemi yaptığı sırada, polis gaz atarak ve kurşun sıkarak hem halka hem de seçilmişlere müdahalede bulundu. Çok sayıda insan gazdan etkilendi. Gün boyu sokaklarda dolaşan zırhlı araçlar, Mehter Marşı çalmaya devam ettiler. Arada bir, “kafirleri öldürün” anonslarıyla, halkı tahrik etmeyi, nefret suçu işlemeyi yani topluma kin ve nefret tohumları ekmeyi de ihmal etmediler” bilgilerini aktardı.

 

İŞTE O ANLAR: