Sözcü, Başbakan'a PKK'ya ses çıkarmamakla suçladı

Sözcü, Başbakan'a PKK'ya ses çıkarmamakla suçladı
Güncelleme:

Sözcü manşetten Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın çözüm süreci adına PKK'ya toz kondurdmadığıni ileri süren Sözcü,

PKK'ya toz kondurmadı

Başbakan Erdoğan 3 askeri şehit eden teröristlerin PKK değil PYD olduğu ayrıntısına özen gösterdi. 

Genelkurmay sınırda 3 şehitle ilgili yaptığı açıklamada "Ceylanpınar sınırında PYD/ PKK mensubu teröristlerle çatışmaya girildiğini ve en az 6’sının öldürüldüğünü açıklamıştı.  Açıklamada 'Nöbetçi kulübesinde görevli er Adem Döğüşgen, Berat Sağırkaya ve Yiğit Şahan şehit oldu' denilmişti. 

Bugün bayram namazı çıkışında gazeteciler tarafından PKK'nın 3 askerimizi şehit etmesi sorulduğunda Erdoğan'ın tepkisi şu oldu: 

"PKK mı yoksa PYD Mİ? Benim bildiğim PYD diye açıklandı. Orada bir yanlışınız var. Kuzey Suriye'de PYD ve IŞİD arasında bir mücadele var. Bu neticede Türkiye'ye sızma gayretinde olanların askerlerimize karşı böyle bir saldırısı oldu. Bizden 3 şehit karşı taraftan da 6 terörist etkisiz hale getirildi. "

Başbakan'ın Genelkurmay açıklamasında PKK ve PYD isimlerini birlikte zikretmesine ve bu iki örgütün zaten birbirine bağlı olmasına rağmen PKK ismini telaffuz etmemeye özen göstermesinin "Barış Süreci"nin sekteye uğraması korkusundan kaynaklandığı belirtiliyor.