Sözcü : Org. Özel için soruşturma talebi

Sözcü : Org. Özel için soruşturma talebi
Güncelleme:

Yargıtay, Genelkurmay Başkanı’nın 2 yıl önce açılıma karşı söylediği sözler için Başbakanlık’tan soruşturma izni istedi

Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı Or­ge­ne­ral Nec­det Özel hak­kın­da, “si­ya­si de­meç ver­di­ği ve yar­gı­yı et­ki­le­me­ye ça­lış­tı­ğı­” ge­rek­çe­siy­le ara­la­rın­da Akil Adam He­ye­ti­’n­de yer alan isim­le­rin ­de bu­lun­du­ğu ga­ze­te­ci ve aka­de­mis­yen­le­rin suç du­yu­ru­su 2 yıl son­ra tek­rar gün­dem­de.

Savcılık 2 yıl bekledi

Mil­li­ye­t’­in ha­be­ri­ne gö­re; Ay­dın En­gin, Ah­met İn­sel, Cen­giz Al­gan, Gen­çay Gür­soy ve Bas­kın Oran, Öze­l’­in KCK, PKK ve ana­dil­de eği­tim ko­nu­la­rın­da yap­tı­ğı açık­la­ma­lar için 2012’de Yar­gı­tay Baş­sav­cı­lı­ğı­’na suç du­yu­ru­su yaptı. Başsavcılık suç du­ru­suy­la il­gi­li 2 yıl­ boyunca hiçbir iş­lem yap­ma­dı. Yar­gı­ta­y’­ın 22 Şu­bat 2014’te yü­rür­lü­ğe gi­ren ya­sa de­ği­şik­li­ği ile Ge­nel­kur­may Baş­ka­nı ve kuv­vet ko­mu­tan­la­rı hak­kın­da gö­rev­le­ri ile il­gi­li suç­lar­dan do­la­yı so­ruş­tur­ma iz­ni ver­mek ve­ya ver­me­mek, ka­mu da­va­sı açıl­ma­sı­na ve­ya ko­vuş­tur­ma ya­pıl­ma­sı­na yer ol­ma­dı­ğı­na ka­rar ver­mek yet­ki­si­nin Baş­ba­ka­n’­a ve­ril­me­si­nin ar­dın­dan dos­ya­yı 3 Mart 2014’te gö­rev­siz­lik ka­ra­rıy­la Baş­ba­kanlı­k’a gön­der­di­ği an­la­şıl­dı. Bu ta­rih­ten iti­ba­ren Baş­ba­kan­lı­k’­tan da Yar­gı­tay’a bir ya­nıt gön­de­ril­me­di. Şim­di göz­ler Baş­ba­kan Ah­met Da­vu­toğ­lu­’na çev­ril­di. Da­vu­toğ­lu, Orgeneral Öze­l’­in yar­gı­la­nıp yar­gı­lan­ma­ya­ca­ğı­na ka­rar ve­re­cek.

İşte paşayı yakan sözler !

Genelkurmay Başkanı Öze­l’­in suç du­yu­ru­su­na ko­nu söz­le­ri 5 Ocak 2012’de Mil­li­ye­t’­te yer al­mış­tı. İş­te on­lar­dan öne çı­kan­lar:
Os­lo sü­re­ciy­le uzak­tan ya­kın­dan il­gi­miz yok.
PKK’­nın adı­nı gün­dem­den si­le­ce­ğiz. TSK’­nın te­rö­rist­le mü­ca­de­le­de uy­gu­la­dı­ğı kon­sept alan hâ­ki­mi­ye­tidir.
Bu kon­sep­tin esa­sı, yur­ti­çin­de bö­lü­cü te­rör ör­gü­tü men­sup­la­rı­nı ara­yıp bul­mak ve et­ki­siz ha­le ge­tir­mek, sı­nır öte­sin­de Irak ku­ze­yin­de yer­leş­miş olan ör­güt men­sup­la­rı­na sı­nır öte­si ka­ra ve ha­va ha­re­ka­tı ya­pa­rak et­ki­siz kıl­mak ve sı­nır gü­ven­li­ği­ni sağ­la­mak­tır.
Dev­le­ti­mi­zin be­ka­sı­nın sağ­lan­ma­sı için KCK’­nın yar­gı önü­ne çı­ka­rıl­ma­sı­ ha­ya­ti öne­m taşımaktadır.
Dev­le­tin res­mi di­li Türk­çe­dir. Kürt­çe eği­ti­mi uy­gun bul­mu­yo­rum.