Star Medya Grubu'nda neler oluyor ?

Star Medya Grubu'nda neler oluyor ?
Güncelleme:

Azeri petrol devi SOCAR Şirketi’nin, yaklaşık bir yıldır elinde tuttuğu Star Gazetesi’nin hisselerini “jet” hızıyla devretme kararı almasının perde arkası aydınlandı.

Kamuoyunda ‘Altı ayda bir patron değiştiren gazete’ olarak bilinen Star’ın son sahibi Ethem Sancak, CEO Mustafa Karaalioğlu’nun işine son vermek istedi. Ancak CEO’yu kovmak için İcra Kurulu’nda gerekli çoğunluğu sağlayamadı. Gelişmelerden rahatsız olan Azeri ortak Socar, hisselerini Fettah Tamince’ye satma kararı aldı

Azeri petrol devi SOCAR Şirketi’nin, yaklaşık bir yıldır elinde tuttuğu Star Gazetesi’nin hisselerini “jet” hızıyla devretme kararı almasının perde arkası aydınlandı. SOCAR’nın, Star Medya Grubu’nun diğer ortağı Ethem Sancak’ın oğlu ile Mustafa Karaalioğlu arasında yaşanan kavgalar nedeniyle hisselerini satma kararı aldığı öğrenildi.

Hatta, Ethem Sancak’ın oğlu ile yeğenlerinin, geçtiğimiz günlerde Karaalioğlu’nu işten atma kararı aldıkları ancak “icra kurulunda imzalar” tamamlanamadığı için kararın hayata geçirilemediği bildirildi.

Taraf Gazetesi'nde yeralan habere göre Star Medya Grubu’ndaki “işten atma krizinin” hikayesi şöyle:

KARAALİOĞLU’NU HARCAMALAR YAKTI

Hükümete yakınlığı ile bilinen Mustafa Karaalioğlu yönetimindeki Star Medya Grubu’nda sular bir türlü durulmuyor. Kamuoyunda altı ayda bir “patron” değiştiren gazete olarak nitelendirilen Star Medya Grubu’nda, Fettah Tamimce’nin yüzde 50 hissesini satması ile birlikte “İkinci Ethem Sancak” dönemi başladı.

Mesaisinin büyük kısmını TMSF’den satın aldığı BMC ve Akşam Grubu’na ayıran Ethem Sancak, Star Medya Grubu’nda ise yönetimi oğlu Özer Sancak ile yeğeni Murat Sancak’a emanet etti.

Star Gazetesi yönetiminin, “dünkü çocuklar” olarak nitelendirdiği Murat ve Özer Sancak, işe defterleri kontrol etmekle başladı. Bu kontrollerde Karaalioğlu’nun harcamaları yüksek bulundu. Ve Mustafa Karaalioğlu’nun harcamalarına limit getirildi. Bu süreç, Sancak Ailesi ile Mustafa Karaailoğlu arasında onarılmaz yaraların açılmasına yol açtı. Karaalioğlu ile, Sancak Ailesi sık sık gazetenin ortasında tartışır hâle geldi.

“AİLE İŞTEN ATMAYA KARAR VERDİ”

Sancak Ailesi ile Karaalioğlu arasındaki gerilim, işten atma noktasına kadar geldi. Şirketin yüzde 50’sine sahip olan Sancak Grubu, Karaalioğlu’nun işten atılmasını kararlaştırdı. Ancak karar işleme konulamadı.

Star Medya Grubu’nda bir kişinin işten atılması için, icra kurulunun karar alması gerekiyor. Şirketin hisse dağılımı yüzde 50 yüzde 50 olduğu için, Sancak Grubu çoğunluğu bulamadı. Dolayısıyla, “İşten atma kararı” hayata geçirilemedi.

SOCAR “BEN KAVGALARLA UĞRAŞAMAM” DEDİ

Sancak Ailesi ile Karaalioğlu arasındaki kriz, Başbakanlık’a ve şirketin diğer ortağı Azerî enerji devi SOCAR’a da sıçradı. Her iki grup, diğer güçleri kendisine çekmeye çalıştı. Bu gelişmeler Azerî ortağı rahatsız etti. Yandaş mahallenin “kavgalarına” ortak olmak istemeyen Azerî grup, Star Medya’dan çekilmek istediğini Hükümet’e iletti. Hükümet de onay verdi.

Hisselerin tekrar Fettah Tamimce’ye devredilmesi kararlaştırıldı. Hisse devri konusunda da geçtiğimiz hafta Rekabet Kurulu’na başvuruda bulunuldu. Hisse devrinin ardından, grup yönetiminde yaşanan “işten atma krizinin” nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.