Kulisleri sarsacak bomba Hürriyet iddiası

Kulisleri sarsacak bomba Hürriyet iddiası
Güncelleme:

'Aydın Doğan Hürriyet'i Katarlı patronlara satıyor' iddiası.

Aydın Doğan'ın Hürriyet Gazetesi'ni Katarlı patronlara satmaya hazırlandığı, anlaşma aşamasında olduğu iddia edildi.
Aydın Doğan'ın Hürriyet gazetesi için Katarlı grupla el sıkıştığı ve satış anlaşmasında imzaların atılmasının artık an meselesi olduğu iddia edildi.
Medyafaresi'nin haberine göre, kısa süre önce Vuslat Doğan Sabancı Hürriyet'in İcra Kurulu Başkanlığından istifa etmişti. O günlerde bu istifanın perde arkasına dair çok şey yazıldı ancak Doğan Sabancı'nın ayrılma kararının Hürriyet'in satış sürecinde sona gelinmesiyle ilgili olduğu iddialar arasında yer aldı.
Doğan Holding'in amiral gemisi Hürriyet gazetesi için bir süredir Aydın Doğan'ın Katarlı grup ile görüşme halinde olduğu belirtildi. Katarlı grubun Hürriyet'in yanı sıra grubun diğer gazetelerini ve dergi grubunu da satın alacağı iddia ediliyor. Geçtiğimiz günlerde tıpkı Vuslat Doğan Sabancı'nın istifası gibi Hürriyet Dergi Grubunun başındaki Mehmet Yakup Yılmaz da görevini bırakmıştı.
Ancak Katarlı grubun sadece medya ayağıyla değil daha büyük yatırımlarla ilgilendiği de iddia ediliyor. Hürriyet dışında Pegasus Hava Yolu ve Atatürk Havalimanına da talip olduğu yine iddialar arasında.

Geçtiğimiz günlerde Vuslat Doğan Sabancı'nın istifasıyla Hürriyet'in satışı yeniden gündeme gelmiş Hürriyet'ten şu açıklama yapılmıştı:

Hürriyet Gazetecilik ve Matbacılık A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklama şöyle:
"Hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer alan, "Şirketimiz'in ve/veya Hürriyet Gazetesi'nin satıldığı" yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut durum itibariyle bu kapsamda alınan bir Yönetim Kurulu Kararı bulunmadığı gibi, yapılan herhangi bir çalışmada bulunmamaktadır.    Diğer taraftan,  yine hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer aldığı şekliye,Vuslat Sabancı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifa ettiği şeklindeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Doğrusu şu şekilde olacaktır; 30 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda seçilen Yönetim Kurulumuz henüz görev dağılımı yapmamış olup, Yönetim Kurulumuz'un yapacağı görev dağılımı sonrasında Vuslat Sabancı Yönetim Kurulumuz'da "üye" sıfatı ile görevine devam edecektir. "


DOĞAN GAZETECİLİK'İN AÇIKLAMASI
Doğan Gazetecilik A.Ş. İse şu bildirimde bulundu: "Hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer alan, Şirketimiz bünyesinde faaliyet gösteren Posta Gazetesi'nin "satıldığı" yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Mevcut durum itibariyle bu kapsamda alınan bir Yönetim Kurulu Kararı bulunmadığı gibi, yapılan herhangi bir çalışmada bulunmamaktadır."