Star'ın Ayakkabı Kutularını AKLAMA HABERİ ÇÖKTÜ

Star'ın Ayakkabı Kutularını AKLAMA HABERİ ÇÖKTÜ
Güncelleme:

Star'ın Ayakkabı Kutularını AKLAMA HABERİ ÇÖKTÜ

Star'ın Ayakkabı Kutularını AKLAMA HABERİ ÇÖKTÜ

Star Gazetesi'nin manşetten verdiği 17 Aralık'ta Halkbank Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde çıkan ayakkabı kutularındaki paraları aklamak için yaptıkları haberi yalan çıktı. O bina okul değil tiyatroymuş
17 Aralık yolsuzluk operasyonunda dönemin Halk Bankası genel müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan 4.5 milyon doları ‘aklamaya’ girişen AKP’ye yakın Star gazetesi, Makedonya’nın başkentindeki bir tiyatro binasını, söz konusu parayla yapıldığı öne sürülen üniversitenin binası olarak gösterdi.

EVDE 4,5 MİLYON DOLARA YAKIN PARA ÇIKMIŞTI

Aslan, 17 Aralık sürecinde evinde bulunan paraların yurtdışındaki bir üniversite ve Türkiye’deki bir imam hatip için toplanan bağış parası olduğunu savunmuştu. Ancak paraları neden bankada değil de evinde sakladığı anlaşılamamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘ilan-ı aşk’ eden işadamı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star gazetesinin, ‘İşte ayakkabı kutusu’ başlığıyla manşete taşıdığı Kemal Gümüş imzalı ‘özel haber’de ise, bu parayla Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin inşaatının bitme aşamasına geldiği savunuldu.

OKUL DEDİKLERİ BİNA ÜSKÜP'TEKİ TİYATRO BİNASI ÇIKTI

Ancak, gazetenin birinci sayfasında ve internet sitesinden kullanılan fotoğraf, üniversite kampüsüne değil, Üsküp’teki bir tiyatro binasına ait.

Bitme aşamasına geldiği öne sürülen inşaata dair tek bir karenin kullanılmadığı haberde, projeye dair bir çizimle birlikte üniversitenin halen kullanımda olan ‘ofisten hallice’ binasına ait bir fotoğrafa yer verildi.

Diken