Sultanahmet saldırganının Çeçen Uyruklu ve IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi

Sultanahmet saldırganının Çeçen Uyruklu ve IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi
Güncelleme:

Sultanahmet saldırganının Çeçen Uyruklu ve IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi

Sultanahmet saldırganının Çeçen Uyruklu ve IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi

Sultanahmet'teki bombalı saldırıyı Çeçen uyruklu kimliği belirsiz bir kadının gerçekleştirdiği, kadının selefi gruplarla bağlantısının olduğu iddia edildi.

Sultanahmet'teki canlı bombalı saldırının ardından canlı bombanın kimliğiyle ilgili yaşanan muamma çözülüyor. Sultanahmet'te dün akşam meydana gelen ve polis memuru Kenan Kumaş'ın şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı, saldırıyı gerçekleştiren kadın canlı bombayla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

DHKP-C ÜSTLENDİ AMA...

Sultanahmet'te Turizm Şube Müdürlüğü'ne canlı bomba eylemi gerçekleştiren saldırganın Elif Sultan Kalsen olmadığı ortaya çıktı. Terör örgütü DHKP-C dün sitesinden saldırıyı üstlenmişti ancak Emniyet kaynakları kadın saldırganın başka bir ülke vatandaşı olduğunu tespit etti. Elif Sultan Kalsen'in ailesinin Adli Tıp'ta "Bu cenaze bizim değil" açıklamasının ardından Halk Cephesi adlı grup Elif Sultan Kalsen'le ilgili bugün için aldığı eylem kararını iptal etti.

KALSEN'İN ANNESİ: BU BENİM KIZIM DEĞİL

Canlı bombanın cenazesini teşhis etmek için Sabah saatlerinde Elif Sultan Kalsen'in ailesi Adli Tıp kuruma geldi. Avukatları ile birlikte teşhisi yapan aile cesedin kızlarına ait olmadığı açıkladı. Cumhuriyet savcısı da bununla ilgili tutanak düzenledi. Kocaeli'nde yaşayan aile, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şirin Kalsen çıkışta "Benim kızım değilmiş. Beni çekmeyin" dedi.


DHKP-C'nin 'Sultanahmet Bombacısı' Dediği Kalsen'in Ailesi: Cenaze Kızımıza Ait Değil
SALDIRGAN ÇEÇEN UYRUKLU

Bugün polis, canlı bombanın Elif Sultan Kalsen olmadığını belirtti. Gazeteci Emre Erciş'in Twitter'dan paylaştığı iddialara göre saldırgan Çeçen uyruklu.

SELEFİ BİR ÖRGÜTE MENSUP

Polis saldırganın sağ selefi bir örgüte mensup olduğunu tespit etti. Selefi yapının IŞİD bağlantılı olduğu iddia edildi.

 

TAKSİCİ "RUSÇA KONUŞTU" DEMİŞTİ

Canlı bombayı karakola getiren taksicinin ifadeleri olayı büyük ölçüde aydınlattı. Taksicinin ifadesine göre saldırgan kadının takside Rusça konuştuğunu ve yabancı uyruklu olduğunu söyledi.

EYLEMCİ HAMİLEYMİŞ

Adli Tıp'ta yapılan incelemede canlı bombanın hamile olduğu anlaşıldı.

DHKP-C'YE YAKIN SİTE HACKLENMİŞ

Dün gece yarısına doğru DHKP-C örgütüne yakın olduğu öne sürülen bir internet sitesinde eylemin örgüt tarafından gerçekleştirildiğine dair bildiri yayımlanmıştı. Bildirinin sitenin hacklenerek eklendiği ortaya çıktı. (m.haberler.com)