Taha Akyol’dan 14 Aralık yorumu: Biz hukuk devleti değil miyiz?

Taha Akyol’dan 14 Aralık yorumu: Biz hukuk devleti değil miyiz?
Güncelleme:

Operasyon sonrası Batı'nın tepkisine dikkat çeken Akyol, “Terör örgütü, darbeye teşebbüs suçlarından mahkûmiyet kararı verilir de bu AYM ve AİHM'den dönemezse ben de ‘Hukuk okumamışım’ diye yazarım!” dedi.

Gazeteci Taha Akyol’dan 14 Aralık yorumu: Biz hukuk devleti değil miyiz?

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, bugünkü köşe yazısında 14 Aralık özgür medyaya yönelik gerçekleştirilen darbe operasyonunu ele aldı. Operasyon sonrası Batı'nın tepkisine dikkat çeken Akyol, “Terör örgütü, darbeye teşebbüs suçlarından mahkûmiyet kararı verilir de bu AYM ve AİHM'den dönemezse ben de ‘Hukuk okumamışım’ diye yazarım!” dedi.

Batı dünyasından gelen yoğun tepkileri bugünkü köşesine taşıyan Akyol, “Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakan'ın da dediği gibi "pazar günü" bile 14 Aralık operasyonunu kınayan açıklamalar yaptılar. Bu tepkileri dış güçlerin bir saldırısı olarak görmek en büyük hata olur.  Zaman gazetesine ve Samanyolu TV'ye yapılan operasyona bu kadar tepki gösterilmesinin ardında, Türkiye'deki rejimin gidişatı hakkında birikmiş endişeler vardır.” diye yazdı.

Peki biz hukuk devlet değil miyiz?

Türkiye-AB sürecine dair bilgiler de veren Akyol, Freedom House'un ve AB'nin raporlarına dikkat çekti.

Türkiye AB ülkelerinden adli bir talepte bulunduğunda, evet, "Biz hukuk devletiyiz" denilerek mahkemeleri işaret edildiğini aktaran Akyol,

“Peki biz hukuk devlet değil miyiz?

 YAZININ DEVAMI