Takvim ile Hürriyet bu kez türban yüzünden kapıştı

Takvim ile Hürriyet bu kez türban yüzünden kapıştı
Güncelleme:

Takvim Gazetesi, türbanın okullarda serbest bırakılmasıyla ilgili haberini hiç beğenmedi ve gazeteyi yerden yere vurdu.

Sadece adı Hürriyet

İsrail'le aynı günlerde kurulan ve yayın ilkesi 'Daima İsrail çıkarlarını korumak' olan Hürriyet, yine "Eski Türkiye" manşeti attı. 'Türban lisede' diyen Hürriyet, muhabiriyle de Milli Eğitim Bakanı'nı zor durumda bırakmak istedi...

 

İsrail'in çıkarlarını korumak için, 'Türkiye Türklerindir' kamuflesini logosuna koyan Hürriyet, yine kin kustu... Darbe dönemlerinin en usta gazetesi Hürriyet, dün türban düşmanlığı yaptı. Daha önce de '411 el kaosa kalktı' diye manşet atan Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, 'Yeni Türkiye'nin karşısında olduğunu dün tekrarladı. Hürriyet gazetesi, gençlerin sosyal alanlarda olduğu gibi eğitimde de özgür bırakılmalarını, tercih hakkının okullarda da kullanılarak özgürlük sınırlarının genişletilmesini "salgın hastalık" gibi duyurarak 'Türban lisede' manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. Hürriyet, "Türban lisede" manşetinde kullandığı kışkırtıcı dili, daha önce de, "Vay şerefsiz" ve "Muhtar bile olamaz" manşetlerinde kullanmıştı. 17-25 Aralık darbe girişimlerinde de Pensilvanya İhanet Şebekesi'nin Yahudi sempatizanı Fethullah Gülen'in tarafında yer alan Aydın Doğan'ın Hürriyet'i, 'okyanus ötesi'ne defalarca selam göndermişti. Doğan Haber Ajansı muhabiri dün sorduğu "öğrenciler peçeyle de okula gelebilecek mi" provokasyon sorusuna Bakan Avcı ustaca cevap verdi: Böyle provokasyonlar olur mu? Bugünlerde bekliyorum, olur... Hangi medya grubunun ilk peçeli kurgu haberini yapacağı ise büyük merak konusu.

 

Kirli habercilik
Tüm kirli haberciliğine rağmenokuyucularını aptal yerine koyarak sürekli tarafsızlık manifestosu yayınlayan Hürriyet'in yüzde 32.48'i Alman Axel Springer medya grubuna ait. Bu grubun gazetesi Bild'in yayın yönetmeni Kai Diekmann da Hürriyet'in yönetim kurulu üyesi. Bild'de ise Ertuğrul Özkök yer almakta.. Axel Springer'in 4 maddelik yayın ilkelerinin ikincisi ise "İsrail çıkarlarını desteklemek" ifadesi olduğu için, türkiye ile olan gerilimde daima Tel Aviv tarafından yer alan Hürriyet bu konuda da uzman.