Takvim'in ''Hoca'dan Masaja 150 bin dolar'' başlıklı haberine yalanlama geldi

Takvim'in ''Hoca'dan Masaja 150 bin dolar'' başlıklı haberine yalanlama geldi
Güncelleme:

Takvim, Refleksoloji Uzmanı Esat Başaran ile yaptığı röportajda Fethullah Gülen'in masaj için bugüne kadar 150 bin dolar ödediğini yazmıştı. Zaman'a konuşan Başaran, Takvim'i yalan yazmakla itham etti.

İŞTE ZAMAN'IN O HABERİ:

 

YALAN HABER, DAVA AÇACAĞIM'

Takvim gazetesinin, Psikolog ve Refleksoloji Uzmanı Esat Başaran'ın ağzından yayımladığı röportajın da yalan olduğu öğrenildi. Özel fotoğraflarının kendisinden izinsiz bir şekilde çalınıp yayınlanmasına sert tepki göstere Başaran, "İzinsiz bir şekilde ve baloncuklarla böyle yalan yanlış 3 gündür haberler yapıyorlar, yayınlıyorlar." dedi.

'ERDOĞAN'A DA EMİNE HANIM'A DA GİDİYORUM'

Yazılanların hepsinin yalan olduğunu vurgulayan Esat Başaran, tepkisini şöyle sürdürdü: "Ben uzun zamandır Hocaefendinin yanına gidip geliyorum. Resimlerimi bulmuşlar. Ben  Cumhurbaşkanı'na da gidiyorum, Emine Erdoğan'a da gidiyorum. Bugün de benim ağzımdan röportaj yapmışlar. Ben 3 gündür yaptıkları yalan haberleri 'sizi dava açacağım' demek için aradım. İki üç şey söyledim o kadar. Bunlara fazlaca ekleme yapmışlar. Hukuki yollar başvuracağım, dava açacağım. Orada yazılan şeylerin hepsi yalan.”

'150 BİN DOLAR İFTİRA'

Gazete, Psikolog ve Refleksoloji Uzmanı Esat Bin Zürare Başaran'ın tedavi için ABD'ye gidip 150 bin dolar aldığı iftirasını attı.  Başaran, "Bunları demedim. Böyle bir şeyden bahsetmedim." dedi. Zara'nın Pensilvanya'da Hocaefendi'ye özel konser verdiği sözlerinin de kendisine ait olmadığını ve yalan yanlış ifadeler olduğunu vurguladı.

"ERDOĞAN'LA RESİMLERİMİ DE ATTIM, BUNLARI DA YAYIMLAYIN DEDİM"

Haberlerden sonra Takvim'i aradığını söyleyen Başaran, kendilerine Erdoğan'a da yapmış olduğu masaj fotoğraflarını yolladığını ve bunlarında yayınlanmasını talep ettiğini dile getirdi. Başaran, şunları anlattı: "Erdoğan ile olan fotoğrafları onlara mail attım. ‘İsterseniz bunları da yayınlayın' dedim. Dediler ki ‘sizinle bir de röportaj yapalım Esat bey açık yüreklilikle aradınız' dediler. Ben de ‘Ben sizi röportaj için aramadım ben sizi dava etmek için aradım'” ifadelerini kullandım. Ben herkese gidiyorum dolayısıyla Fethullah Gülen Hoca'ya da gidiyorum. Ama Siz (Takvim Gazetesi)  benim hakkımda mürit diyorsunuz ben mürit filan değilim ben. Bedavada gitmiyorum. Siz parasını verin size de geleyim dedim.'”

'EŞİME, OĞLUMA, YENGEME GÖNDERDİĞİM RESİMLERİ ELE GEÇİRMİŞLER'

Röportaj yapmış gibi ağzından yazılan ifadeler için dava açacağının altını çizen Başaran, bütün bu uyarılarına rağmen yapılan asparagas haberlerle şok olduğunu belirtti: “ATV ve A Haber'den de vazgeçemiyor. Favorisi Pierre Cardin ve LCW” gibi kısımların tamamen yalan. Bugün de benim ağzımdan röportaj yapmışlar ben iki üç şey söyledim o kadar  bunlara fazlaca ekleme yapmışlar. Hukuki yollara başvuracağım, dava açacağım. Orada yazılan şeylerin hepsi yalan. Ben bunları (resimleri) 6-7 kişiye göndermiştim. Ama biri eşim biri oğlum biri yengem anlatabiliyor muyum? Arkadaşlarım bu insanlar paylaştığım fotoğraflar. Oraya gidip geldiğimi biliyor arkadaşlar. Şüphelendiğim kimsede yok ama bir şekilde ya onlar sızdırdı veya benim telefonumu hackediler Amerika'da.”