Salih Tuna'dan Can Ataklı'ya çok ağır "gaza" cevabı:

Salih Tuna'dan Can Ataklı'ya çok ağır "gaza" cevabı:
Güncelleme:

Sözcü yazarı Can Ataklı'nın "Okulları 'gaza bilinci' ile açtılar" başlıklı yazısına Yeni Şafak'tan Salih Tuna'nın cevabı çok ağır oldu.

Sözcü gazetesi yazarı Can Ataklı'nın "Okulları 'gaza bilinci' ile açtılar" başlıklı yazısına Yeni Şafak gazetesi yazarı Salih Tuna'dan çok sert bir cevap geldi.

Can Ataklı'ya "FETÖ hattındaki ahmak!” diyen Salih Tuna şöyle devam etti: “Gaza” kavramını yabancılaştırma gayretinin ardından FETÖ'nün şirketlerinin ve malvarlığının muhafızlığına soyunduğunun anlaşılmadığını mı sanıyorsun?

İşte Salih Tuna'nın bugünkü "Kılıçdaroğlu'nun söyleyemem dediği sır" başlıklı yazısının sonuna eklediği o not:

KRİPTO SÖZCÜ'NÜN YAVRUSU...

"Kripto Sözcü gazetesinin adı lazım değil yavru bir gazetesi var. Bu gazetenin yazarlarından Can Ataklı adlı şahıs, “Okulları 'gaza bilinci' ile açtılar” başlıklı dünkü yazısında şöyle dedi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziler Günü'nü kutlarken 'gaza bilincinden' söz etti. Erdoğan'a göre 17 Temmuz darbe girişimine karşı çıkanlar gaza bilincinin ne denli önemli olduğunu gösterdiler (…) Gaza şu anlama geliyor; İslam dinini korumak veya yaymak amacıyla Müslüman olmayanlara karşı yapılan kutsal savaşa verilen isimdir. Katılanlara gazi denir. Bu savaşta ele geçirilen mallara ganimet denir. Demek ki 17 Temmuz'daki halk demokrasi, özgürlükler ve milli irade için değil, İslam dinini korumak ve yaymak, Müslüman olmayanlara karşı kutsal bir savaş vermek için sokaklara dökülmüş. Ve tabii darbenin bastırılmasından sonra el konan şirketlerin mal ve para varlıkları da ganimet oluyor…”

LOGOLARININ YANINDA GAZİ PAŞA'NIN SÖZÜ VAR AMA!..

Hep diyorum ya, logolarında “Gazi Paşa”nın gözleri var, ama, her daim müstevlilerin gözlerine bakıyorlar.

Şayet kendi logolarına adam gibi baksalardı Mustafa Kemal'e neden “Gazi Paşa” denildiğini anlarlardı. (Merhum Attila İlhan da hep “Gazi” diye terennüm ederdi.)

Zaten anlasalardı, “Gazi” kavramını öyle dolaştırıp da yabancılaştırmaya çalışmazlardı. (Şu Can Ataklı insanına bakar mısınız; biraz daha kaptırsa, “Gaza, yani, irtica” diyecekti.)

“Gaza” edene “Gazi” denir, bu kadar yalındır bu.

Nazım Hikmet'in Kuvâyi Milliye Destanı'nda, “Düşman tutmuştu tepeleri. / Akan: Antep'in kanıydı.” dediği Antepliler de Fransızlara karşı “gaza” ettikleri için 8 Şubat 1921'de “Gazi” unvanını aldılar.

"FETÖ HATTINDAKİ AHMAK!"

Behey “FETÖ hattındaki ahmak!”

“Gaza” kavramını yabancılaştırma gayretinin ardından FETÖ'nün şirketlerinin ve malvarlığının muhafızlığına soyunduğunun anlaşılmadığını mı sanıyorsun? (Tuhaftır; Kılıçdaroğlu da son günlerde, FETÖ medyasının muhafızlığına soyundu. Kimin gözlerine bakıyorlar dersiniz?)

Gaza vatan savunmasıdır; 15 Temmuz'da bu millet, işgale karşı vatanını savunmuş, ölenler şehit, yaralananlar gazi olmuştur.