Tamer Özmen ticari köprü görevi üstlenecek

Tamer Özmen ticari köprü görevi üstlenecek
Güncelleme:

Microsoft Services İngiltere Genel Müdürü görevine getirilen Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Türkiye’den globale atanan başarılı yöneticiler arasına katıldı.

2010 yılından bu yana Microsoft Türkiye’nin yılda ortalama yüzde 23 büyümesini sağlayan Tamer Özmen, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren Microsoft’un ABD’den sonra ikinci en büyük pazarı olan İngiltere’de Microsoft UK Services yapılanmasının başına geçecek. Özmen, yeni görevinde Türk bilişim şirketlerinin İngiltere pazarından pay almasında kritik rol oynayacak.

Yeni görevinin kendisine yeni yükümlülükler yüklediğini belirten başarılı yönetici, Türk bilişim şirketlerinin İngiltere pazarına açılmasının önemine dikkat çekerek kendisinin bu doğrultuda çalışmalar yürüteceğini söyledi. Türk şirketlerinin İngiltere pazarındaki fırsatlardan yararlanması ve daha aktif rol üstlenmesi gerektiğinin altını çizen Özmen, aynı zamanda iki ülke arasındaki iş ilişkilerine ve ticaret hacmine katkı sağlayan isim olacak.

Türkiye Genel Müdürü olarak 5 yıl çalıştıktan sonra Microsoft Services İngiltere Genel Müdürlüğü görevine getirilen Tamer Özmen, burada yenilikçi teknolojiler ve çözümlerden sorumlu 550 kişilik bir beyin takımını yönetecek.

Görev yaptığı 5 yıl içerisinde, müşteri, çalışan ve iş ortakları memnuniyeti gibi alanlarda sağladığı başarılarla Microsoft Türkiye olarak üst üste 3 kez ‘Yılın Ülkesi’ ödülünü kazanarak erişilmesi güç bir rekora imza atan Özmen, bu süre zarfında Microsoft’un pazar payını yüzde 40’a yükseltti. Özmen, küresel şirketler düzeyinde en başarılı üst düzey yöneticiler arasında gösteriliyor.

Yeni görevine 1 Eylül’de başlayacak olan Özmen, “İngiltere’nin Türk yazılım ve teknoloji şirketleri için önemli fırsatlar sunduğuna inanıyorum. İngiltere bilişim pazarı her yıl katlanarak büyüyor. Bu bağlamda Türk şirketlerini İngiltere pazarına taşımak en büyük hedeflerimden biri olacak” diye konuştu. “Microsoft Türkiye ekibiyle 5 yıl boyunca çok sayıda başarılı projeyi hayata geçirme şansımız oldu. Bilişim sektöründe özellikle bulut ve mobil ile yaşanan değişim-dönüşümün öncüleri arasında yer aldık” diyen Özmen Türk profesyonellerinin iş yapma motivasyonu çok yüksek, cesur ve çalışma azminin takdire değer olduğunu vurguladı.