Tanrıkulu Silivri'deki 'yayın yasağı'nı sordu

Tanrıkulu Silivri'deki 'yayın yasağı'nı sordu
Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Silivri'deki süreli yayın yasağını Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 100 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlara, "süreli yayınları" takip etme yasağı getirilmesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'a sorular yöneltti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Binali Yıldırım'a yanıtlaması talebiyle yönelttiği sorular şu şekilde:
Freedom House ‘Dünyada Özgürlükler’ Raporuna göre, 7 puan üzerinden hesaplanan özgürlük reytinginde Türkiye siyasi haklar ve sivil özgürlüklerde sınıfta kalmış, 10 yılda özgürlüklerin en çok gerilediği ikinci ülke konumuna gelmiştir. İlk sırada ise Orta Afrika Cumhuriyeti yer almaktadır.
''Süreli yayınları' takip etme yasağı getirilmesinin sebebi nedir?''
Bu bağlamda;
1. 100 gündür özgürlüklerinden mahrum olan Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlara, "süreli yayınları" takip etme yasağı getirilmesinin sebebi nedir?
2. Süreli yayınlara getirilen yasak bir an önce kaldırılacak mıdır?
3. 100 gündür özgürlüklerinden mahrum olan Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi yönetici ve yazarlara mektup alma - yollama yasağının "keyfi" bir biçimde uygulandığı iddiası doğru mudur?
4. İddia doğru ise, bu "keyfi uygulama" bir an önce kaldırılacak mıdır?
5. Yapılan bu "keyfi uygulamalar" ile ilgili olarak Adalet Bakanı kamuoyuna açıklama yapacak mıdır?
6. Mektup alma - yollama KHK kapsamına girmediği halde, tutukların bu temel hakkının, "keyfi uygulama" ile daha fazla ihlal edilmemesi için Adalet Bakanlığı gerekli işlemleri yapacak mıdır?
7. 2014 - 2017 yılları arasında yıllar bazında 12 Şubat tarihi itibariyle toplam kaç gazeteci gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmıştır?