Taraf ile Star arasındaki savaş büyüyor

Taraf ile Star arasındaki savaş büyüyor
Güncelleme:

Star yalanladı,Taraf peşini bırakmadı: STAR, @gizliarsivi üstlendi

Taraf gazetesi, Abdullah Gül ve ailesine ağır eleştirilerde bulunan  '@gizliarsiv' isimli Twitter hesabının Başbakanlık ve hükümete yakın bir medya kuruluşu tarafından yönetildiği dile getirmişti.

Star gazetesi de, " Adı geçen gazetenin sahip ve yöneticilerine karşı bu konuda tarafımızdan açılmış iftira davası bulunduğunu da kamuoyuna duyururuz" şeklinde bir açıklama yayınlamıştı.
 

Taraf, Star'ın yalanlamasında suçu üstlenme olduğunu vurgularken, Star gazetesinin 'iftira davası açtık' sözlerinin de yalan olduğunu öne sürdü.

 

İşte Taraf'ın bugünkü haberi:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesine ağır eleştirler yönelten, birçok bürokrat ve gazeteciyi hedef gösteren gizliarşiv adlı twitter hesabını, yandaşlığı kabul eden Star gazetesi üstlendi.

Taraf gazetesinin dün yayımladığı “@gizliarşiv’in şifresi çözüldü” başlıklı haberde; Gül ve ailesine “ağır eleştirilerde” bulunan, bazı ekonomi bürokratlarını “vatan haini” ilan eden ve muhalif gazetecilerin isimlerini de gözaltına alınacaklar arasında geçiren “@gizliarsiv” isimli Twitter hesabının Başbakanlık ve yandaş medya tarafından yönetildiği dile getirildi. Söz konusu hesapla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilen haberde şu ifadelere yer verildi:

“Suç duyurusu üzerine, şantaj ve hakaret amacıyla kullanılan ‘Gizli Arşiv’ isimli, Twitter hesabı ile ilgili araştırma yapıldı. Araştırma sonucunda, ‘Gizli Arşiv’ isimli hesabın şifresinin, üç ayrı merkezden kullanıldığı belirlendi. Sözkonusu merkezlerden ikisi Ankara’da, birisi de İstanbul’da çıktı. Ankara’da bulunan adreslerden birisinin Başbakanlık’a ait olduğu belirlendi. Yani, ‘Gizli Arşiv’ isimli Twitter hesabına, Başbakanlık’ın bilgisayarlarından mesaj atıldığı tespit edildi. Bu tespit, IP numaraları aracılığı ile gerçekleştirildi. Ankara’dan tespit edilen ikinci adres ise hükümete yakınlığı ile bilinen bir gazetenin Ankara temsilciliği çıktı. Yani, sözkonusu gazetenin Ankara temsilciliğinde bulunan bilgisayarlardan da bu hesaba mesaj atıldığı belirlendi. Bunun dışında, hesabı kullanan üçüncü adres ise İstanbul İkitelli olarak kayıtlara geçti. İstanbul İkitelli’de bulunan hükümete yakınlığı ile bilinen bir başka gazetenin merkezinin bilgisayarlarından, bu hesaba mesajlar yazıldığı belirlendi. Yani sahte hesabın, iki hükümete yakın gazetenin bilgisayarından ve bir de Başbakanlık’taki bilgisayardan mesaj atıldığı saptandı.”

Star suçu ve yandaşlığı üstlendi
Haberin yayımlanmasının ardından Star gazetesinin internet sitesinden “zorunlu açıklama” olarak yapılan duyuruda ise şöyle dendi: “Taraf Gazetesi’nin bugün yayınladığı haberde, Star Gazetesiyle ilgili ima yoluyla veya doğrudan yazılmış ifadelerin tamamı yalandır. Haber sinsi ve alçakça bir kampanyanın eseridir. Adı geçen gazetenin sahip ve yöneticilerine karşı bu konuda tarafımızdan açılmış iftira davası bulunduğunu da kamuoyuna duyururuz.”

Hani dava nerede?
Öte yandan, Star’ın suçu ve yandaşlığı üstlenme niteliği taşıyan “yalanlamasında” dahi yalan ifadelere yer verildi. Kamuoyu önünde “haklılık” izlenimi vermek için iftira davası açıldığına dair ifadeler gerçeği yansıtmıyor. Star gazetesi, hukuk önünde hesaplaşılıyor izlenimi yaratmak istese de konuya ilişkin hiçbir tekzip göndermemiş, yasal süreç başlatacak “haklılığı” kendinde bulamamıştır.