Taraf'tan Resmi Gazete Tepkisi: Fokur Fokur Hukuksuzluk

Taraf'tan Resmi Gazete Tepkisi: Fokur Fokur Hukuksuzluk
Güncelleme:

“Erdoğan Başbakanlık koltuğundan düşmesin” diye, seçim sonucuna ilişkin YSK kararı dün de yayınlanmadı. Resmi Gazete’de alay eder gibi, nargile içilen yerlerle ilgili değişiklik yayınlandı

Resmî Gazete hukuksuzluğu beşinci gününde

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı, dünkü Resmi Gazete’de de yayımlanmadı. Öte yandan dün, Cumhurbaşkanı seçiminden daha önemli görülerek Resmî Gazete’de yayımlanan kararlar arasında “Nargile ile ilgili tebliğde” yapılan bir cümlelik değişiklik de yer aldı.

YSK, kesin seçim sonuçlarını 15 Ağustos’ta açıklamış, buna ilişkin tutanak ve mazbatayı TBMM Başkanlığına sunmuş, Resmî Gazete’de derhal yayımlanması için de Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayım Genel Müdürlüğü’ne göndermişti. Başbakanlık, buna rağmen Erdoğan’ın milletvekilliğinin 15 Ağustos tarihi itibariyle düştüğü, başbakanlık görevinin ve partisiyle ilişiğinin sona erdiği anlamına gelen YSK kararını yayımlama görevini yerine getirmemek için direndi. Genel başkan sıfatı ortadan kalktığı hâlde AK Parti kongresini yönetmeye hazırlanan Erdoğan, Anayasaya aykırı fiili başbakanlık ve AKP genel başkanlığını sürdürmeye beşinci günde de devam ediyor.

27 Ağustos’ta yeni başbakanın seçileceği AKP kongresini toplayacak ve 28 Ağustos’ta mecliste yemin ederek köşke çıkıp cumhurbaşkanlığı görevini devralacak olan Erdoğan’ın önünde sadece 8 gün kaldı.