Tek Adam yönetimine alkış tutmayacağız

Tek Adam yönetimine alkış tutmayacağız
Güncelleme:

Radikal gazetesi yazarı Cengiz Çandar, bugünkü yazısında Erdoğan'ın 'Tek millet, tek devlet, tek bayrak' haykırışlarıyla 21. yüzyıl Türkiyesi'ne 'tek adam' yönetimi yerleştirmeye çalışmasına alkış tutmamızı bekliyorlar diye yazdı.

Ahmet İnsel önceki günkü Radikal yazısında Faşizmin ve Nazizmin bir devrimci sağ hareketin toplumsal destekle iktidar olduğunu ünlü faşizm tarihçilerine gönderme yaparak hatırlatdığını yazan Çandar, Çoğulcu, özgür, demokratik, kutuplaşmayan, kutuplaştırılamayacak bir Türkiye’nin 'ruhunu aramaya' devam edeceğiz diye yazdı.
 
İŞTE CENGİZ ÇANDAR'IN BUGÜNKÜ YAZISI...
 
21. yüzyılda Türkiye: 'Tek adam' veya 'demokrasi'
 
Kemalist 'tekçi'liğin yerinin başka bir 'tekçi'likle, Müslüman Kardeşler formatına kadar daraltılmış bir 'Milli Görüş İslamcılığı'yla ikame edilmesini kabul etmemizi arzuluyorlar.
 
Türkiye, 'cumhuriyet’in kuruluşundan beri 'ruhunu arayan' bir ülke. İmparatorluktan 'ulus-devlet' yapısına geçişin; sadece 'Milli Mücadele'nin kazanılması ve Lozan Antlaşması temelinde 'genç cumhuriyet'in kurulması ile üstesinden gelinebilir bir sorun olmadığı ortaya çıktı.
 
Devamını okumak için tıklayın