\"Terörü unutturmak için operasyon yapılacak\" iddiası

\"Terörü unutturmak için operasyon yapılacak\" iddiası
Güncelleme:

Son dönemde yaşanan terör ve ekonomik sorunları unutturmak için AKP iktidarının yeni algı operasyonlarına hazırlandığı öne sürüldü.

Taraf Gazetesi Ankara Temsilcisi Hüseyin Özay'ın ‘Gazetecilere yine operasyon hazırlığı' başlıklı haberine göre gazetecilerin de aralarında olduğu 200 kişi gözaltına alınacak. Ayrıca iddiaya göre milletvekili olmayan HDP yöneticilerine, CHP ve MHP'li belediyelere, muhalif şirketlere operasyon yapılacak. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a siyasi yasak getirilecek. Bu operasyonlarla Terör olaylarının gölgelenmesi amaçlanacak, “AKP hâlâ devletin sahibi” mesajı verilecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı AKP yöneticilerinin ise “Biz bu operasyonları kimseye anlatamayız.” diyerek plana karşı çıktığı yazıldı. Özgür basını ve muhalefeti susturma operasyonuna Siyasilerden sert tepki geldi. Eleştiriler özetle şöyle:

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: Gündemi değiştirmek için daha başka olaylar yapabilirler. Netice itibarıyla hukuki meşruiyeti olmayan, Anayasa'yı ihlal eden, rafa kaldıran ve gerçekten hakkında re'sen soruşturma açılması beklenen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Belediye başkanları özdenetim ibaresini kullandığı için gözaltına alındı. Aynı şekilde Anayasa'yı değiştirme diyorlar ya aynı şekilde Cumhurbaşkanı da ‘fiili durumu değiştirdim' dedi. Aynı suçu Cumhurbaşkanı işlemiş olmuyor mu? Aynı işlemi niçin Cumhurbaşkanı hakkında başlatmıyorsunuz? Medyaya operasyon demek halka operasyon demek.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural: Güç bende mesajı, vatandaş tarafından olumsuz algılanır. 13 yıllık iktidarı döneminde Türkiye'yi getirdiği tablo açık. Milletimiz güce ve baskıya teslim olmaz. Bu millet onurlu bir millettir. Milleti tehdit mi ediyorlar? İşte 7 Haziran'da ders alamadılar, şimdi daha büyük bir ders alacaklar. Yani bütün bu kaosu kendileri doğuruyorlar. Milletin bunlara karnı tok. Güç bende demek suretiyle vatandaşı tehdit ederek ben olmasam başınıza bunlar gelir diyerek bir şey hedefleniyorsa millet gereğini yapar. AKP, güç zehirlenmesinin neticesinde bu hale geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan: Devlet aklı denen şey kaybedilmiş durumda. Saray'daki güruh aklını yitirmiş vaziyette sağa sola saldırıyor. Recep Tayyip Erdoğan bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışıyor. İnsanlarımızı, insani olarak vicdanımızı ve ekonomimizi kaybediyoruz. Bugün AKP medyası olarak adlandırdığımız medyada dahi midelerinin kaldırmayacağı operasyon var. Çünkü büyük günahları örtmeye çalışıyorlar. Güç bende mesajı tutmayacak.