TGC: Ekrem Dumanlı'nın gazetecilik yaptığına kefiliz

TGC: Ekrem Dumanlı'nın gazetecilik yaptığına kefiliz
Güncelleme:

TGC Başkanı Turgay Olcayto, Zaman GYY Ekrem Dumanlı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘14 ARALIK OPERASYONU TASVİP EDİLEMEZ'

Gazetecilerin 14 Aralık'taki operasyona ilişkin sorularını cevaplayan TGC Başkanı Olcayto, "Hiçbir şekilde tasvip edilmeyecek bir olaydır." dedi. Olcayto, "Bu nereden bakarsanız bakın bir kere düşünceyi ifade özgürlüğüne getirilen bir engeldir. Zaten düşünceyi ifade özgürlüğünün önünde engeller hiç bitmiyor. İkincisi halkın habere ulaşmasını engellemektir, o kanalları tıkamaktır. Üçüncüsü ve bence asıl önemlisi hem kamuoyu üzerinde hem medya üzerinde bir korku yaratmaktır. İşte ben buna genellikle korku iklimi diyorum. Böyle bir hava yaratmak ve insanları edilgin kılmaya yönelik davranıştır." değerlendirmesinde bulundu. Turgay Olcayto, basın mensuplarının örgütle suçlanması konusunda ise "Örgüt kurduysa o zaman açık açık söylenmesi lazım, toplum da bilsin ama insanları çamur at izi kalsın gibi ortada bırakmamaları lazım. makul şüphe nedir? Bildiğim kadarıyla Ekrem Dumanlı bir gazeteci. Kitapları olan ve gazetecilikten başkada işi olmayan bir arkadaşımız. Bir gazetenin yöneticisi. Yeri belli yurdu belli." diyerek Dumanlı'yı yakından bildiklerini aktardı.

ÇARŞI'NIN DARBE YAPACAĞINA İNANIYOR MUSUNUZ

Turgay Olcayto Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın bugün görülen davası ile ilgili ise "Atılı suç darbe, yahu siz inanıyor musunuz Çarşı Grubu'nun darbe yapacağına? Ama bu çocuklar yargılanıyorlar ciddi ciddi. Ve bu çocukların üzerinde ciddi bir baskı var. Her an istenen ceza 18 yılı bulan ağır hapis olabilir. Ne yapmıştır bu gurup diye düşünebilirsiniz, adam mı bıçaklamıştır, yol mu kesmişlerdir? Hayır bunların tek suçu var Gezi olaylarına aktif olarak katılmışlardır. Gezi'yi desteklemişlerdir ama çok bilinen bir grup olduğu için buradan başladılar ve bu dava ile diğer gençleri de korkutabiliriz diye düşünüyorlar. İşte dediğim korku iklimine yönelmek bu. Yani Türkiye'de herkesi edilgen kılmak istiyorlar." dedi. TGS Başkanı Güç ise,"Daha öncesinde Ergenekon davasında, Oda TV davasında, KCK davasında gazetecileri nasıl savunduysak, bu operasyonlar sonucunda gazetecileri yine savunacağız. Bizim tek tarafımız gazeteciliktir, mesleğimizdir." ifadelerini kullandı. 

217 GAZETECİ DARP EDİLDİ

Toplantıda basına yönelik davalar hakkında bilgi veren TGC Sekretetri Sibel Güneş 2014 bütün gazeteciler için zor geçtiğini ve bu yıl zarfında 217 gazetecinin darp edildiğini kaydetti. 2013'te ise 186 gazetecinin darp edildiğini hatırlatan Güneş, "2014'de bu rakamın daha yüksek olduğunu tahmin ediyoruz ama elimize ulaşan bilgilere göre 559 gazeteci ve medya çalışanının işine son verildi. 83 gazeteci istifa etti. Toplu işten çıkarmalar yıl boyunca sürdü. 2010 yılında tutuklu gazeteci sayısı 104 idi, Aralık ayında bu sayı 19'a düştü. KCK Basın Davası'ndan yargılanan ve cezaevinde tutuklu olan gazeteciler var. 2009-2013 yılları arasında 200'e yakın gazeteci cezaevine girdi ve çıktı. Hepsinin bu ülkede terör örgütü üyesi olduğu ileri sürüldü. 2014'de gazeteciler için en gündemdeki konu işsizlik idi. Yayın yasaklarına baktığımızda 2014'de 30 olay hakkında yayın yasağı getirildi." dedi.