TGC'den Keneş'in tutuklama talebine tepki

TGC'den Keneş'in tutuklama talebine tepki
Güncelleme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti az önce tutuklama talebiyle tekrar mahkemeye sevk edilen Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında yayınladığı mesaj şu şekilde:

Türkiye'de gazetecileri susturma açısından baskılar giderek büyük boyutlara ulaşıyor. Son 1 ay içinde DİHA muhabirinin Serhat Yüce'nin başına silah dayanması, Hürriyet'in basılması ve Ahmet Hakan'ın saldırıya uğraması, 106 haber portalının erişimin engellenmesi Tivibu ve Digitürk'ün birçok yayın organını devre dışı bırakması ve halkın haber alma hakkını engellenmesi bunların birkaçı.  Today Zaman Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in tutuklamaya sevk edilmesi ise seçim öncesi yine medyaya gözdağı vermenin bir başka örneğidir. Türkiye açısından demokrasiye zarar veren bu girişimlerin artık bitmesi en büyük dileğimiz. 

Mahmut Tanal'dan Bülent Keneş tepkisi: Kabul edilebilir bir durum değil

Olaya tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 'Kabul edilebilir bir durum değil'  dedi.

"Ceza Muhakemesi Kanunu'nda böyle tulumba gibi aç-sık-bırak olmaz. Bir sefer insan ifadeye çağrıldıktan sonra, aynı sebeple ikinci kez çağrılmaz. Bu şekilde basın mensuplarının keyfen gözaltına alınması, tutuklanması ve çağrılması anayasamızda belirtilen düşünce ve basın özgürlüğünün önündeki en büyük engeldir. Anayasamızın 5. ve 30. maddesi sebebiyle temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması gerekirken basın mensuplarını gözaltına alma ve tutuklama gibi tehditler kabul edilebilir bir durum değil. Bu insan haklarının ihlalidir."