İsveç'te Türk gazetecilere sansüre sert kınama

İsveç'te Türk gazetecilere sansüre sert kınama
Güncelleme:

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin düzenleyeceği 15 Temmuz konferansı İsveç hükümeti tarafından engellendi.

 A Haber yayın danışmaları Kerim Ulak ve Orhan Sali'nin konuşmacı olduğu konferansın salonu iptal edildi. Anadolu Yayıncılar Derneği İsveç'te Türk gazetecilerin konferansta konuşturulmamasına sert tepki gösterdi.


İsveç'te Türk gazeteciler konferansta konuşturulmadı. Türk gazetecilerin katıldığı '15 Temmuz' paneli iptal edildi.Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin düzenleyeceği 15 Temmuz konferansı İsveç hükümeti tarafından engellendi. A Haber yayın danışmaları Kerim Ulak ve Orhan Sali'nin konuşmacı olduğu konferansın salonu iptal edildi.

İşte Anadolu Yayıncılar Derneği'nin kınama açıklaması;

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak İsveç Hükümetinin sansür ve yasağını kınıyoruz. Hemen her fırsatta basın özgürlüğünden dem vuran Avrupalı ülkelerin iki gazetecinin konuşmasına tahammül edemiyor olması hayret verici bir durumdur. Türkiye'de basın özgürlüğü yok. Gazetecilere baskı var diyen Avrupalı medya sivil toplum örgütlerinden ses çıkmıyor. İsveç hükümetinin a haber çalışanlarına amborgo koymasını Anadolu Yayıncılar Derneği olarak kınıyoruz. Avrupalı gazeteci ve siyasetçilerin bu yanlıştan vazgeçmelerini bekliyoruz.