TRT akşam 60 dedi, AA sabah 8’e düşürdü

TRT akşam 60 dedi, AA sabah 8’e düşürdü
Güncelleme:

TRT gece Cizre'de PKK’lıların bulunduğu bodrum kata yapılan operasyon sonucu 60 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ancak AA ve diğer ajanslar sabah ölü sayısını 8 olarak değiştirdi.

Şırnak’ın 14 Aralık’ta sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlattığı operasyonlar kapsamında gece PKK’lılarla sıcak temas sağlandı.

İlçenin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerinde bulunan ve günlerdir bodrum katında yaralıların olduğu belirtilen binanın sokağında güvenlik güçlerine ateş açıldığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 8 PKK’lının öldürüldüğü ileri sürüldü.

TRT 60, AA 8 DEDİ

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, HDP’li vekiller ve STK’lar tarafından “içerisinde sivillerin olduğu” belirtilen eve TRT gece operasyon yapıldığını ve 60 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ancak Anadolu Ajansı sabah TRT’nin geçtiği sayısı çıkan çatışmada 8 PKK’lı etkisiz hale getirildi diye sayıyı değiştirdi. AA’nın bu bilgi değişikliğini diğer haber ajansları da doğruladı.

Kaynak: Haberdar