TRT yine garibina faturayı kesti

TRT yine garibina faturayı kesti
Güncelleme:

TRT haber bültenlerinde kullanılan kj'ler bir süredir eleştirilere uğruyordu. Özellikle gazeteciler Fatih Tezcan ve Ömer Turan sert dille kurumun haber yönetimini yerden yere vuruyordu. Sonunda fatura kesildi ama bakın kime ?

Fatih Tezcan TRT'de yaşananların peşini bırakmadı. Haber bültenlerinden kullanılan KJ'lerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiğini ileri süren Tezcan, FETÖ yapılanmasının hala etkin olduğunu dikkat çekiyordu.

İŞTE TEZCAN'IN ELEŞTİRDİĞİ O KJ'LER:

trt erdoğan tezcan kj ile ilgili görsel sonucu

trt erdoğan tezcan kj ile ilgili görsel sonucu

Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili haberlerde yaşanan bu duruma sert tepki gösteren Tezcan, TRT'yi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a şikayet etti. 

Artan eleştiriler karşısında TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanı Yaşar Taşkın KOÇ, sert bir açıklama yaptı. Koç'un hedefinde KJ olayını gündeme getirenler vardı. 

Koç ''...ıçında gümüş kaşıkla doğan, şizofren, aşağılık'' gbibi ifadeler kullandı sosyal medya mesajında. Ama isim vermedi.

Bu açıklamanın hedefinin kendisi olduğunu düşünen Fatih Tezcan, Yaşar Taşkın Koç ile telefon görüşmesi yapmış. 

Tezcan'ın Youtube'da yayınlanan açıklamasına bakılırsa ikili eteklerindeki taşları döküp rahatlamış.

Ama Fatih Tezcan'ın bir itirazı var.

Yine Tezcan'ın yayınladığı videodan öğreniyoruz ki, TRT yönetimi faturayı haber merkezinin beyin takımına değil, işi sadece önüne gelen KJ'leri girmekle görevli R.E isimli memura kesmiş.

Yine Tezcan'ın aktardıklarına bakılırsa 8 personelin daha canı yanacak.

PEKİ SUÇLU KİM ?

Hiç kuşku yok ki sorumluluk her zaman haberi en son kontrol eden ve onay verendedir. Mutlaka TRT'de haberler editöryel süzgeçten geçiyor. Özellikle TRT 1 Ana Haber Bültenine girecek haberlere son onayı Haber Koordinatörü veriyor. 

Eğer bir suçlu aranıyorsa suçlu onlardır. 

Ama KJ operatörüne hangi kj'nin hangi zaman aralığında (time code) bildirilmiş ve operatör bu bildirime uymamışsa o da sorumludur.