TRT’de drone skandalı!

TRT’de drone skandalı!
Güncelleme:

TRT’de başlatılan geniş çaplı bir soruşturmada “drone” skandalı ortaya çıktı.

Genel Müdür Şenol Göka ve yardımcısı İbrahim Eren’in girişimiyle TRT’de başlatılan geniş çaplı bir soruşturmada, TRT’nin bazı maçlarda kullanılmak üzere kiraladığı “droneler”le ilgili iddialara da yer verildi.
TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanlığının maçlarda görüntü çekmek için kiraladığı dronelere piyasa fiyatının çok üzerinde para aktardığı öne sürülüyor. Normalde piyasa ücretlerine göre, en fazla 2 bin lira ödenmesi gerekirken dronelerin tek uçuşu için 8 bin 500 lira harcama yapıldığı bildirildi. Soruşturmaya göre, dronelere, KDV dahil 850 bin lira ödendi. Parası verildiği halde 10 uçuşun da yapılmadığı belirlendi. Soruşturmaya konu olan iddia raporlarda şöyle yer aldı:
”1. Lig’deki bazı maçlarda kullanılmak üzere DRONE / FLY – CAM (uçan kamera) kiralama konusunda, 4 ayrı şirketten teklif alındı. Ancak teklif mektuplarında tarih ve evrak kayıt numarası bulunmadığı, belge üzerinde gözüken imzanın kime ait olduğunun belli olmadığı, şirketlerin teklif mektupları üzerindeki imzalar arasında benzerlik bulunduğu gibi usulsüzlük iddiaları yer almaktadır. Teklif verip işi alan firma ile paranın ödendiği firmaların farklı olduğu da dikkat çekmekte, dronelerin kiralandığı özel şirketin, son 3 yılda farklı alanlardaki alım-kiralama işlerinin verildiği firma olduğu da anlaşılmaktadır”
TRT soruşturmasında, kiralamayı yapan TRT yöneticileri ile kiraladıkları özel şirketin ilişkisi de aranıyor.