TRT’de sular durulmuyor

TRT’de sular durulmuyor
Güncelleme:

Nasuhi Güngör'ün görevden alındığı TRT'de, son dönemde birçok isme \"kıyak\" yapılmış.

Kamu yayıncılığı yapması gereken ve tarafsızlığını koruyamadığı için eleştiri oklarının merkezine oturan TRT’de sular durulmuyor. Haber ve Spor Daire Başkanı olan Nasuhi Güngör’ün görevden alınması ile yeniden gündeme gelen TRT’de, Genel Müdür Şenol Göka döneminde 500 yeni personel alındığı ortaya çıktı. İşe alınanlar arasında tekmesci müşavir Yusuf Yerkel’in eşi de bulunuyor.


Yıllardır TRT’de Haber Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Nasuhi Güngör önceki gün görevinden alınmıştı.
GÖKA DA GİDİYOR

AKP’nin kanalı haline geldiği eleştirilerinin merkezindeki TRT’ye yeni genel müdür de aranıyor. Görevinden alınan Güngör KPSS’ye bile girmeden, yaş şartı aranmadan devlete memur olmuş, Başbakanlık’ta ‘İstisnai memuriyet kontenjanından’ sadece iki hafta görev yaptıktan sonra da TRT’ye geçmişti. Güngör’den sonra Göka’nın da koltuğunun sallantıda olduğu belirtiliyor. Bu konudaki kararı Başbakan Davutoğlu ve TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş verecek.

\"\"
Yusuf Yerkel, Soma’da bir madenci yakınını tekmelemişti.
TEKMECİ’NİN EŞİ DE VAR

Göka’nın kendi döneminde 500 yeni personel aldığı öğrenildi. 500 kişiden 135′inin sınavla alınan saz ve ses sanatçılarından oluşuyor. 129′u ise sözleşmeli personel. Göka döneminde alınan personelin  46′sı Sayıştay raporuna da giren araştırmacı, 21′i de üst düzey yönetici. Yaşanan maden faciasının ardından Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Soma’ya giden ve yerde yatan bir vatandaşı tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in eşi Sümeyra Yerkel de işe alınan isimler arasında. TRT İstanbul Müdürlüğü’nde Sözleşmeli Yapım ve Yayın Elemanı olarak göreve başladı. Yerkel aynı zamanda AKP Kadın Kolları MKYK’de yedek üye olarak görünüyor.

MİT MENSUBUNUN EŞİ

Hükümete yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen’in Genel Başkan Yardımcısı ve PTT’de memur olarak çalışan Mehmet Cemalçivi ise, TRT Eğitim Dairesi Başkanlığı’na araştırmacı olarak alındı. TRT Çocuk Kanalı’na kanal koordinatör yardımcısı olarak atanan isim ise İsmihan Yılmaz oldu. İsmihan Yılmaz,  Star Gazetesi’nden MİT’in basın birimine atanan Nuh Yılmaz’ın eşi.

BÜLENT ARINÇ’IN DANIŞMANI

Göka döneminde TRT’ye alınanlar arasında başka ilginç isimler de var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için “Parsel parsel sattı” açıklamasının ardından AKP’deki bazı isimlerle yıldızı barışmayan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın basın danışmanlığını yapan Mustafa Oymak bu isimlerden birisi. Oymak, TRT Strateji Geliştirme Dairesi’ne Strateji Uzmanı olarak atandı. Arınç görevdeyken sorumlu olduğu kurumlar arasında TRT’de bulunuyordu.

 

KAYNAK: SÖZCÜ/Barış Kaya