TRT'den altyazılarla ilgili eleştirilere sert cevap

TRT'den altyazılarla ilgili eleştirilere sert cevap
Güncelleme:

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşmalarına ilişkin ekrana gelen altyazılara yönelik sosyal medyadaki yorumlara çok sert tepki gösterdi. Peki Koç bu tepkisinde haklı mı ?

TRT, referandum sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını yayınlarken konuşmanın içinde yer alan "Yalan söylüyor bu adam" ve "Terörist elebaşının yalanları" sözlerini de altyazı olarak kullanmıştı. Özellikle sosyal medyada bazı kesimlerden bu altyazılara yoğun eleştiri almıştı.

TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, bu eleştirilere diğer kanallardan altyazı örnekleri vererek son derece sert bir şekilde yanıt verdi. Yaşar Taşkın Koç, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "1- Kıçında gümüş kaşıkla doğmuş; hayatı boyunca bir gün çalışmamış haysiyetsiz 2- palyaçoluğunu paraya çeviren adi 3- Şizofren manyak ABV"

'HAYSİYETSİZLER... GERİZEKALILAR'

Koç, açıklamalarına şöyle devam etti: "Televizyonculuğun en basit işlemlerinden bir anlık fotoğraf karesiyle algı yaratmaya çalışan haysiyetsizler. Dedikodu spekülasyon iftira ile dümen çeviren ucuz adamlar. Bu döndürmeye çalıştığınız dolabın yeter ki kötü niyet besleyin, yapılamayacağı televizyon yok. Gerizekalılar."

Koç, ardından da farklı kanallardan KJ örnekleri paylaştı.

Sert altyazı kavgası

Sert altyazı kavgası

 

Sert altyazı kavgası

Sert altyazı kavgası

Sert altyazı kavgası

Sert altyazı kavgası

Sert altyazı kavgası

GELELİM ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YERE
Yaşar Taşkın Koç, diğer kanallardan örnekler vererek haklılığını savunmaya çalışıyor. Doğru yapıyor mu ? Asla. Niçin?
Çünkü sen TRT'sin. Türkçe'nin en doğru şekilde kullanılması gereken bir kurumsun. 
Bir noktanın, bir virgülün ne anlama gelebileceğini iyi hesap etmen gerekiyor. Örnek gösterdiğin kanallarda sayıları 10 bilemedin 20 kişi ile haber bültenleri çıkarken senin emrinde yüzlerde personel var. Bu hataların mazereti yok. Milletin diline düşmemek için dikkat edeceksin. Kurmaylarını uyaracaksın. Özen göstermelerini isteyeceksin.Herkesin işini yapmasını sağlayacaksın.
Gerekirse KJ formatını değiştireceksin. İki satır kj kullanılmasını isteyeceksin. Bu format İstenmeyen durumlara düşmeni kısmen de olsa engeller.