TRT'nin merakla beklenen kanalı geliyor

TRT'nin merakla beklenen kanalı geliyor
Güncelleme:

TRT'nin merakla beklenen İngilizce Haber Kanalı TRT World, internet ve sosyal medyada yerini aldı.


TRT World'ün 15 gün içinde kapalı devre yayınlara başlayacağını söyleyen Göka teknik altyapı ve içeriğin tamamlanması için hazırlıkların bütün hızıyla devam ettiğini söyledi. Gayretleri ve yoğun çalışmaları nedeniyle kanal personeline teşekkür eden Göka konuşmasına şöyle devam etti: "Hummalı çalışma sürüyor. Böyle bir ekiple çalışmanın onurunu yaşıyorum. İnternet sitesinin yayına başlamasını özellikle TRT'nin kuruluş yıl dönümü olan 1 Mayıs'a tekabül ettirmek istedik. İnşallah TRT'nin başlangıcı gibi uzun soluklu olacak" .
TRT World'ün internet sitesini hayata geçirilmesi ve sosyal medyada da yer almasını önemli bir aşama olarak değerlendiren Göka, içeriğin artık yavaş yavaş yerleştiğini söyledi. Göka sözlerine şöyle devam etti: "Oluşturulan bu içerik bizi mahcup etmeyecek. Bu kadar beklediğimize değecek. Tabi bu kadar beklemek işi ağırdan aldıkları anlamına gelmiyor. Hem yasal altyapısını oluşturmak hem teknik altyapısını oluşturmak oldukça önemliydi. Zaman alması gereken şeylerdi. Bu geçen süreyi o anlamda değerlendirdik. Tam anlamıyla yayına başladığında gerçekten çok kaliteli, rekabetçi, uluslararası anlamda da adından söz ettiren bir kanal olduğunu göreceksiniz"
Dünyaya söyleyecek sözlerimiz var diyen Göka; "Son zamanlarda ülkemiz çok güçlü bir hale geldi. Türkiye hatırı sayılır bir ülkedir. Dolayısıyla bu ülkenin, bu ülke insanının söyleyecek çok sözü var. Bu rekabetçi ortamda eğer biz bir başkasının anlayacağı şekilde bunu söylersek, bütün dünyanın bir bakıma kolay anlayacağı bir dille yayın yaparsak, ülke insanının söylemek istediği birçok şeyi daha rahat anlatabileceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
TRT World dünyanın tamamına ulaşacağının altını çizen Şenol Göka,"TRT WORLD'ün yayını ülkenin gelişmesi ve değişmesiyle, ülkenin uluslararası alanda daha itibarlı hale gelmesiyle eş zamanlı olarak önem kazanacak" dedi.
TRT World'ün merkez stüdyosu İstanbul'da olacak. Kuala Lumpur, Washington ve Londra gibi merkezlerde kurulacak stüdyolar ile yayınlar geniş bir alanda gerçekleşecek. Yine dünyanın dört bir tarafından muhabirler haber, canlı yayınlarla yayınlara katkı sağlayacaklar.