TRT'NİN 'SIFIRLAMA' BELGESELİ'NE TEPKİ

TRT'NİN 'SIFIRLAMA' BELGESELİ'NE TEPKİ
Güncelleme:

14 Aralık'ta ve medyaya yapılan karartma operasyonu ile ilgili yaptığı haber ve yorumlarla sert eleştirilere hedef olan TRT bu kez de skandal bir belegesel yayınlamaya hazırlanıyor.

TRT'DE 'SIFIRLAMA' BELGESELİ

14 Aralık'ta ve medyaya yapılan karartma operasyonu ile ilgili yaptığı haber ve yorumlarla sert eleştirilere hedef olan TRT bu kez de skandal bir belegesel yayınlamaya hazırlanıyor.

17 - 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları sonrasında birçok somut delile, Adli yargının rüşvet konuşmaları ile ilgili ses kayıtlarının montaj olmadığını açıklamasına rağmen operasyonları yapanlar hakkında soruşturma açıldı. 25 Aralık'ta emniyet güçleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Savcısının talimatını yerine getirmeyerek açıkça suç işledi. Ayrıca 1 yıl geçmeden yargı eliyle yolsuzluk davası sıfırlandı.

TRT bu akşam 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonları ile ilgili sadece AKP'yi savunan gazeteciler, AKP'li milletvekilleri ve bakanlardan görüş alarak tek taraflı bir aklama belgeseli yayınlayacak.

Özellikle belgeselede olaylara sadece AKP tarafından bakılması sert bir dille eleştiriliyor. Belgesel hiçbir muhalefet partisinden ya da AKP'yi eleştiren gazetecilerden görüş alınmadan çekildi.

MİLLETİN PARASI İLE BELGESEL

Sosyal medyada TRT'nin tek taraflı aklama belgeselini yayınlayacak olmasına alınan vergiler örnek gösterilerek tepki gösterdi.

Adı her ne kadar Belgesel olsa da AKP'li Bakan ve yandaş medya yazarların görüşlerine yer veren TRT Kamu Hizmeti Yayıncılığı* sıfatını bir kenara bırakıp AKP'nin propaganda kanalı haline geldi.

İŞTE TRT'YE GELEN TEPKİLER

✌ Fidel CASTRO ✌ ‏@KubaEbediSefi

Milletin/Devletin değil, Kurabiye'nin kanalı TRT... #HırsızVar

Y. F. PUSHKIN ‏@YFPUSHKIN

TRT herkesin vergileriyle calisiyor ama 17-25 aralik yolsuzluk operasyonuna darbe diyor, O zaman vergiyi de %50'den toplayin.

oğuzhan gürses ‏@ouzhangrses

@RamisTopal vekilim TRT 17*25 aralığa yine darbe demişler. lütfen tepki gösterin şu kanala!!

homomeraklitus ‏@homomeraklitus

TRT gibi sürekli yiyen bir kurum neden özelleştirilmiyor.Çünkü iktidarın borazana ihtiyacı var.Bütün haberleri yalan ve dolanden ibaret.

*Kamu Hizmeti Yayıncılığı: Halk için yapılan, halk tarafından finanse edilen ve halk tarafından kontrol edilen yayıncılıktır.