Süleyman Arat tartışılan olayın perde arkasını anlattı

Süleyman Arat tartışılan olayın perde arkasını anlattı
Güncelleme:

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan basketbol maçına olaylar damga vurdu. Fenerbahçe Koçu Obradoviç'in yüzüne tükürüldüğü iddia edildi. Hürriyet foto muhabiri Süleyman Arat o anları anlattı.

Maçtan sonra çıkan olaylarda Süleyman Arat'ın çektiği fotoğraflar basketbol dünyasında şok etkisi yap. Fenerbahçe'nin hocasının yüzüne tükürüldüğü iddia edildi. Galatasaray tarafından yapılan açıklamada ise Abrodoviç'in yüzüne tükürülmediği, fotoğrafta görünenin ise ayran olduğu belirtildi. O anların fotoğrafını çeken çeken Süleyman Arat ise perde arkasında yaşananları anlattı.

Facebook sayfasına bir açıklama koyan Arat konuyu gazeteci olarak sonuna kadar takip ettiğini belirtti.İşte deneyimli gazetecinin açıklaması:

Dün çektiğim bu fotoğraflar geceden bu yana sosyal medyada tartışılıyor. Fenerbahçe taraftarları "Obradoviç'in yüzüne tribünden balgam atıldı" derken Galatasaray taraftarları "takım kaptanı Melih yerdeki ayran kutusuna vurdu, oradan sıçrayan ayran yanağına geldi" diyor. Ben gazeteciyim. Meslekte geride bıraktığım 34 yıl içinde başımdan öyle şeyler geldi geçti ki işimi tesadüfe bırakmam. Dün bu fotoğrafı çektikten sonra hemen gazeteye yolladım.Ardından da Fenerbahçe soyunma odasına gittim. Obradoviç henüz soyunma odasındaydı. Dışarıda sinirli halde turlayan Ömer Onan'a, yönetici Ozan Balaban'a, soyadını unuttuğum Volkan adlı yetkiliye bu tükürük olayını sordum. Hepsi "evet tükürmüşlerdir" dedi ancak somut bir şey söyleyemediler. Birisi de "kardeşim Aziz Yıldırım Ergin Ataman'a küfrederken çekiyorsun sonra bu kadar araştırıyor musun? Çektiysen yayınla" dedi.  

Gitmedim orada bekledimç Obradoviç dışarı çıktı. Kendisinin yanına koşup sordum. Basketbol operasyonları sorumlusu Defne Patır bizzat tercüme etti. Hoca çok sinirli bir halde yanağını göstererek "evet evet tükürdüler" dedi. 

Benden bu kadar. Fotoğrafı çekerim, doğruyu öğrenmek için çaba da harcarım ama tartışmanın içine hiç girmem. Ayran diyenler varsın desin, tükürü diyenler varsın desin, beni hiç ilgilendirmez. Sadece şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Şayet ayran olsaydı Obradoviç'in ceketinin veya suratının başka yerinde leke olmaz mıydı?

Bir de ayran kutusuna tekme attığı iddia edilen Melih'İb ayaklarında veya şortunda ayran izi olması gerekmez miydi?