Turgut Kazan: Asil amaç Zaman ve STV'ye el koymak

Turgut Kazan: Asil amaç Zaman ve STV'ye el koymak
Güncelleme:

Hukukçu Turgut Kazan, Medyaya yapılan darbe operasyonun asıl amacını açıkladı: Zaman ve STV'ye el koymak....

TURGUT KAZAN: ASIL AMAÇ ZAMAN VE STV'YE EL KOYMAK

Hukukçu Turgut Kazan, Medyaya yapılan darbe operasyonun asıl amacını açıkladı: Zaman ve STV'ye el koymak....

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programında Medyaya yapılan darbe operasyonunu değerlendiren Hukukçu Turgut Kazan, asıl amacın değiştirilen yasalarla birlikte Zaman ve STV'ye el koymak olduğunu söyledi.

Turgut Kazan şu değerlendirmelerde bulundu:

"Pazar sabahı başlayan operasyon kabul edilemeyecek bir demokrasi ayıbıdır. Bir basın organında görev yapan insanları, bir dizide çalışanları, grafikerleri bu şekilde toplamaya kalkmak bir baskı aracıdır. Ve bunu da bazı yasaların çıkmasını bekledikten sonra yapıyorlar...

ZAMAN VE STV'YE EL KONULABİLİR 

Bazı suçlarda da malvarlıklarına el koyma kuralı getirdiniz. Onları getirdikten sonra iki ayrı yayın merkezini suç torbasının içine atıp oraya gitmek demek, ileride bu soruşturma nedeniyle belki planlanan odur, o yerlere el koymak planlanmıştır..."

Öte yandan Zaman Yazarlarından Ahmet Turan Alkan da bugünkü yazısında bu konuya değindi.

Alkan da şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hâlâ muhalefet yapabilen en büyük yayın öbeğinin iki tepe yöneticisi şu an gözaltında. Bu operasyonun amacı Zaman ve Samanyolu Grubu’nun üst yöneticilerini yıldırmak değil (böyle bir ihtimâl yok zaten çok şükür!) bu yayın organlarına binaları, tesisleri ve bilumum varlıklarıyla el koymak; tamamen susturmak ve ele geçirmek!

Yapabilirler mi? Elbette yapabilirler; bunun için gerekli bütün kanun düzenlemeleri, çaktırmadan torbalar içine atılıp AKP Grubu’ndan geçirildi zaten. Eğer muktedirlere karşı yanlış yaparsanız, “falan diziyi niçin seyrettin?” veya “falan diziyi niçin seyretmedin bakiim?” gibi ithamlarla tutuklanabilirsiniz (nitekim 14 Aralık patırtısının gerekçesi de böyle bir şey!). Mal varlığınıza el konulabilir çünkü bunun kanuni zemini şu an yürürlükte.

VİDEO