Serdar Turgut'tan milyar dolarlık medya kulisi ?

Serdar Turgut'tan milyar dolarlık medya kulisi ?
Güncelleme:

Habertürk yazarı Serdar Turgut, medya dünyasındaki olası dev satın almayı gündemine taşıdı..İşte malyar dolarlık o kulis ?

88 yaşındaki MURDOCH, müthiş bir enerjiyle savaşını sürdürüyor.
TIME WARNER'ı borç yükü altına girmeden, yani borsadaki reytingini düşürme riski almadan satın alabilmek için taze para bulup savaş bütçesini zenginleştirmek amacıyla yeni atılımlar yaptı.

FOX, Avrupa'daki uydu televizyon şirketlerini bir bir elden çıkarıp satmaya başladı.
FOX' un Avrupa'daki uydu televizyon şirketi olan SKY'ın İtalya'da olanı ve SKY DEUTSCHLAND'i sattı.

Bu satışlardan toplam 8 milyar dolar gelir elde edildi ve MURDOCH bu 8 milyar doları da TIME WARNER'ı satın alma savaşında sahaya sürecek.

TIME WARNER'IN KARŞI HAMLESİ

TIME WARNER'ın yöneticileri MURDOCH'a teslim olmak istemiyorlar. Onlar da MURDOCH'un hamlelerini seyretmiyorlar ve ellerindeki kartları bir bir açmaya başladılar. SOPRANOS, GAME OF THRONES, SEX AND THE CITY, CURB YOUR ENTHUSİASM gibi özgün dizileriyle tanıdığımız HBO kanalı da TIME VVARNER şirketinin bünyesinde.

Şimdi TIME VVARNER yöneticileri, sadece HBO'yu halka açacaklar ve bu IPO (Initial Public Offering) ile "Bakın, sadece tek bir kanalımız bile ne kadar kıymetli; bizi şirket olarak satın almak çok da kolay değil. İsteyenin kesenin ağzını daha da açması gerekecek" mesajını vermeye hazırlanıyorlar.

POKER OYUNU GİBİ

FOX ile TIME wARNER arasında yaşanan süreç gittikçe daha da heyecan verici olmaya başladı. Ben bu süreci Amerika'da oynanan ve büyük paraların döndüğü TEXAS HOLDEM POKER oyunlarına benzetiyorum. MURDOCH, iş hayatında müthiş bir pokercidir; bu oyunda sonunda onun kazanacağına eminim, bunu tekrar söylemek istedim.