Turizme taze kan, World Tourism Forum İstanbul’da

Turizme taze kan, World Tourism Forum İstanbul’da
Güncelleme:

7 bin kişinin katılacağı Turizmin Davos’u 4-5-6 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenecek.

Dünya turizmine yön veren liderler, World Tourism Forum kapsamında İstanbul’da bir araya geliyor. 4 bin yerli, 3 bin yabancı olmak üzere toplamda 7 bin konuğun beklendiği 4-5-6 Şubat’taki dev organizasyonda dünyanın gözü İstanbul’da olacak.

Turizm sektöründe duayen 100 ismin konuşmacı olarak katılacağı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan zirve turizm sektörüne canlılık verecek.

“Turizm yatırımları,  sağlık  turizmi, alışveriş turizmi, uluslararası spor organizasyonları, destinasyon pazarlaması,  online  turizm,  siyasetin  turizme  etkisi,  lüks konseptler, sürdürülebilir turizm, MICE sektörü, turizm ve medya, turizm sektörü ve inovasyon, teknoloji ve akıllı yatırımlar” gibi konuların ele alınacağı zirvede sektörün  yeni  pazarı  ‘Afrika’  da konuşulacak.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN KATILACAK

‘Turizmin  Davosu’  olarak nitelendirilen ve Cumhurbaşkanı  Sayın  Recep  Tayyip  Erdoğan’un da katılacağı World  Tourism  Forum, turizm trendlerini belirleyen kanaat önderlerini, yatırımcıları, siyasi otoriteleri ve sektör temsilcilerini İstanbul’da buluşturacak.

World Tourism Forum Başkanı Bulut Bağcı önderliğinde gerçekleşecek olan zirvenin  konuşmacıları arasında  Avrupa  Komisyonu  Eski  Başkanı  José Manuel Barroso, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, ABTA CEO’su  Mark  Tanzer,  İstanbul  Rum  Ortodoks Patriği  Dimitrios  Arhondonis,  Fener  Rum Patriği  I.  Bartholomeos    ve  Avrupa  Parlementosu  Ulaştırma  ve  Turizm  Komitesi  Başkan Yardımcısı István Ujhelyi gibi isimler bulunacak.

SEKTÖRÜN OSKARLARI SAHİPLERİNİ BULACAK

5  Şubat  akşamı  ise  bu  yıl  ikincisi  düzenlenecek  ve  “Dünya’da  Turizm  Oskarları”  olarak adlandırılan  “World  Tourism  Awards”  ödül  töreni  yaklaşık  bin  kişinin  katılım  ile  Çırağan Sarayı’nda  gerçekleşecek.  Gecenin sonunda  ise  40’tan  fazla  kategoride  ödül  sahiplerini bulacak.