Türkiye Gazetesi Mehmet Görmez'i yine hedef aldı

Türkiye Gazetesi Mehmet Görmez'i yine hedef aldı
Güncelleme:

Hükümete yakın Türkiye gazetesi bugün Görmez’le ilgili yeni iddiaları sayfalarına taşıdı. Gazete haberinde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in TGRT ekranlarında dile getirdiği iddialara yer verdi.

Türkiye gazetesi ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez arasındaki kavga devam ediyor. Dün Türkiye gazetesi Görmez’in Fethullah Gülen’e yazdığı mektubu yayımlamıştı. Görmez mektubun yayımlanmasının ardından “Son zamanlarda içerisinden geçtiğimiz bu zor süreçlerde, çeşitli vesilelerle Diyanet İşleri Teşkilatını asrın fitnesi olan FETÖ ile ilişkilendirmek, irtibatlandırmak en az 15 Temmuz kadar milletimize zarar verecek büyük bir fitnedir.” açıklamasını yapmıştı.

BAŞÖRTÜSÜ HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Hükümete yakın Türkiye gazetesi bugün Görmez’le ilgili yeni iddiaları sayfalarına taşıdı. Gazete haberinde Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in TGRT ekranlarında dile getirdiği iddialara yer verdi.

Gazete haberinde şu ifadeleri kullandı:

“Prof. Dr. Şimşirgil, Mehmet Görmez’in ‘sünnet’i bir engel olarak gördüğünü söyledi. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Görmez’in “Kur’an’ın her asra tatbik edilmesinde en büyük engel, sünnet ve hadistir” sözlerini sarf ettiğini hatırlattı.

Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı’nın başörtüsüne dair görüşlerinin de dikkat çekici olduğunu söyledi.


Görmez “İlahi Dinlere Göre Başörtüsü” makalesinde şu ifadeleri yazmış: “İslamiyetin başörtüsüne yüklediği anlam ise, dinî/taabbudi veya hukuki olmaktan çok, ahlakidir. Kur’ân başörtüsünü sadece ahlak için gerekli kabul ettiği tesettürün tamamlayıcı bir unsuru olarak görmüştür.’”

GAYRİMÜSLİMLERLE EVLENME

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in çeşitli konulardaki görüşlerinin de eleştirildiği haber şöyle devam etti:

“Prof. Görmez, İslam âlimlerince küfür olarak kabul edilen Müslüman bir kadının, gayrimüslim erkekle evlenmesine de “ruhsat” vermiş. Görmez, 2002’deki ‘Güncel Dinî Meseleler Birinci İstişare Toplantısı’nda “Müslüman bireyin tek başına da olsa asimile olmaması çabası göz önünde bulundurularak bu evliliğin caiz olması gerekir” sözlerini sarf etmiş.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in aktardığına göre Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, tıpkı Fetullah Gülen gibi Hristiyan ve Yahudilere karşı “diyalog” dolu düşünceleri var. Görmez, 2005 yılında “Türkiye ve Avrupa’da Çok Dinli Yaşam” konferansının açılışında şöyle konuşmuş: “Eğer çok dinli yaşam yeniden ele alınacaksa, bütün dinlerin tecrübelerinden yararlanmak gerekir.’”

“MARJİNAL GÖRÜŞLERE SAHİP”

Türkiye gazetesi Prof. Dr. Şimşirgil’in iddialarına şu ifadelerle aktardı:

“Şimşirgil Hoca’ya göre Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in dava arkadaşları ve vazife verdiği kişiler de marjinal görüşlere sahip. O isimlerden, Frankfurt İslam İlahiyat Fakültesi yöneticilerinden Prof. Dr. Ömer Özsoy’un “Kur’ân’ın onda birinin geçerli olup, geri kalanının tarihsel olduğu” görüşünü sık sık dile getirdiği iddia ediliyor.

Yine, Prof. Dr. Görmez’in selefi olan ve yanında yer alan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu da benzer tartışmalı fikirleri taşıyor.

“Uluslararası Avrupa Birliği Şûrası”nda Ebû Zeyd isimli bir ilahiyatçı “İlahiyata ve felsefeye başvurarak Kur’ân’a, sünnet ve İslami düşünceye eleştirel bir şekilde yaklaşmayı düşünmemiz gerekir” demiş, Bardakoğlu da bu kişinin yaklaşımlarından istifade ettiğini söylemişti.”