Türkiye'deki saat karışıklığı haber oldu

Türkiye'deki saat karışıklığı haber oldu
Güncelleme:

Türkiye'de yaşanan zaman kargaşasını İngiliz BBC televizyonu haber yaptı

Türklerin saatin kaç olduğu konusunda kafalarının karıştığını yazan BBC, hükümetin kararıyla ülkedeki kış saati uygulamasının 1 Kasım'da yapılacak genel seçimler nedeniyle ertelendiğini, bu ertelemeden kaynaklanan kafa karışıklığını Türklerin Twitter'de 'saat kaç?' hash tag ile açtıkları konuyla ifade ettiklerini aktardı.

Haberde, çok sayıda Türk vatandaşının saatler yüzünden yaşadıkları şaşkınlığı sosyal medya aracılığıyla paylaştıklarını belirtilerek Twitter'de paylaşılan ilginç mesajlardan örnekler gösterildi.

Türkiye'de yaşayan bir İngiliz vatandaşının 'Cumhurbaşkanı, kış saati uygulamasını seçimlerden sonraya ertelediği için şu anda 'Erdoğan Zamanı'nda' yaşıyoruz. Maalesef, zamanı tutabilse de otomatik değişen saatleri tutması imkansız. Bu yüzden hepimizin kafası karıştı' mesajını paylaştı.

BBC, bir başka Twitter kullanıcısının Doğu Avrupa ülkelerinde kullanılan ve koordine evrensel saatten 3 saat ilerideki Eastern European Summer Time anlamına gelen EEST zamanına gönderme yaparak 'önümüzdeki iki hafta Türkiye EEST'de. Erdoğan Engineered Standart Time. ( Erdoğan tarafından tasarlanmış standart saat ) mesajını aktardı.