Twitter'dan Turkcell'e 'Ensar' resti

Twitter'dan Turkcell'e 'Ensar' resti
Güncelleme:

Çocuk tacizi haberleriyle gündeme gelen Ensar Vakfı’nın organize ettiği Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olduğu için sosyal medyada eleştirilen Turkcell'e yönelik eleştirel tweetler hakkında erişim engeli kararı verildi.

İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, Turkcell'in talebi üzerine, Turkcell'in Ensar'a verdiği desteği eleştiren 114 tweete erişim engeli getirilmesine karar verdi. Twitter, söz konusu kararı uygulamama kararı aldı.


10 erkek çocuğunun, kendilerine bağlı izinsiz ev ve yurtlarda istismar edildiği Ensar Vakfı’nın organize ettiği Türkiye Değer Ödülleri’ne sponsor olan Turkcell, Twitter’da kendisine yönelik atılan tweetler hakkında 9 Mayıs'ta erişim engeli talebinde bulundu. İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği ise tweetlerdeki ifadelerin kişilik haklarına saldırı mahiyeti taşıdığına karar vererek aynı gün 114 tweete erişim engeli getirdi.
TWITTER KARARI UYGULAMADI

Twitter, mahkeme kararıyla tweetlerine erişim engeli getirilen hesaplara bilgilendirme mesajı yollayarak tweetlerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığını kaydetti.

Mesajda şöyle dendi:

"Twitter hesabınızla ilgili Twitter’a ulaşan ekteki mahkeme kararı hakkında sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz.

Twitter, mahkeme kararında belirtilen içerik ile ilgili şu an için herhangi bir işlem yapmamıştır. Sadece hesabınıza gönderilmiş ve ekteki mahkeme kararında belirtilmiş bir içerik ile ilgili sizi bilgilendirmek amacıyla bu e-posta mesajını gönderiyoruz:

Mahkeme kararının Türkiye’deki ifade özgürlükleri ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle karara itiraz dilekçemizi ilgili mahkemelere vermeyi hedefliyoruz. Kararın bozulması halinde size bu durumu mümkün olan en kısa sürede bildireceğiz. Mahkeme kararına Türk mahkemeleri nezdinde itiraz etmeyi düşünüyorsanız, lütfen mümkün olan en kısa sürede bize haber veriniz."

Kaynak: Cumhuriyet