Türkiye’nin ilk sertifika destekli sosyal hizmetler programı

Türkiye’nin ilk sertifika destekli sosyal hizmetler programı
Güncelleme:

Önümüzdeki yıllarda kalkınma ve reform programları çerçevesinde sosyal hizmet başlığı altında pek çok yeni uygulama hayata geçiyor.

Sosyal hizmetler kapsamında verilen sağlık, okul öncesi eğitim ve bakım hizmetlerinde büyük bir istihdam oluşacağı görülüyor.

Üniversite tercihlerinin yapıldığı bu günlerde sağlık kurumlarında ve kreşlerde iş imkânı bulan sosyal hizmetler önlisans programları büyük rağbet görüyor. Açık ve uzaktan eğitimde on binlerle ifade edilen kontenjanın tamamı dolacağı öngörülüyor.

Kapadokya MYO’dan Bir İlk: Sertifika Destekli Sosyal Hizmetler Programı

Mesleki eğitimin öncüsü kuruluşlarından Kapadokya Meslek Yüksekokulu bu talebi görerek ülkemizde büyük bir boşluğu doldurmuş durumda. Kapadokya MYO Türkiye’nin ilk sertifika destekli sosyal hizmetler programını faaliyete geçirdi.

Türkiye’de sosyal hizmetler eğitiminin kuramsal boyutta kaldığı kanaatinden yola çıkan Kapadokya MYO, programı okul öncesi eğitim, ilkyardım ve bakım alanında sertifikalarla destekliyor.

Öğrenciler eğitim hayatları boyunca okul öncesi eğitimin yükselen metodu olan Montessori öğretim yöntemi, ilkyardımcı ve bakım elemanı sertifikaları kazanıyorlar.

Ülkemizin en geniş çalışma kollarına sahip olan bu alanda benzer okullardan mezun olanlara göre iş hayatına bir adım önde başlıyorlar.

Önceliği İş Bulmak Olanların Tercihi

Program mezunları ağırlıkla, Aile ve Sosyal Politika Bakanlığına bağlı kreşlerde ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında çalışma imkânı buluyorlar.