Üzümcü'den 'tehdit mesajları' sorusuna ilginç cevap

Üzümcü'den 'tehdit mesajları' sorusuna ilginç cevap
Güncelleme:

Ünlü tiyatrocu Üzümcü: ''Sokakta ‘merhaba’ bile diyemeyecek adamın internet başından “Seni vururum, seni öldürürüm” yazmasını önemsemiyorum.'' APARTMAN GÖREVLİSİ DE BENİM KOMŞUM Sosyal medyada çok konuşulan isimlerdensiniz… Tehdit mesajları alı

 

Üzümcü:''Sokakta 'merhaba’ bile diyemeyecek adamın internet başından “Seni vururum, seni öldürürüm” yazmasını önemsemiyorum.''.

 

Levent Üzümcü: Ege Denizi insan mezarlığına döndü

Hürriyet'ten Aynur Yolcu Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü ile rol aldığı İstibdat Kumpanyası öncesi hem bu oyunu hem de bu sezon yer alacağı projeleri konuştu.


 

Yolcu, ayrıca ünlü sanatçıya tedit mesajları aldınız mı? diye sordu. İşte cevaplar.

APARTMAN GÖREVLİSİ DE BENİM KOMŞUM
Sosyal medyada çok konuşulan isimlerdensiniz… Tehdit mesajları alıyor musunuz?
Alıyorum da sokakta ‘merhaba’ bile diyemeyecek adamın internet başından “Seni vururum, seni öldürürüm” yazmasını önemsemiyorum. O bir duygudur, aynısını yapan Mustafa Kemal’in yolundan gittiğini iddia enden insanlar da var. Türkiye’de bir noktada durabilmek o kadar zor ki… Kobane ile ilgili bir şey yazıyorsun, “Vayy yurt düşmanı” oluyorsun. Başka bir şey yazıyorsun, “Kürt düşmanı” oluyorsun… Ya ne alakası var. Ben insanları hiçbir zaman inanışına, dış görünüşüne ya da başka bir şeye göre ayırmamışım ki. Apartman görevlisine nasıl davranıyorsam, komşuma da öyle davranıyorum. Genelde böyle görmezler, ama apartman görevlisi de benim komşum. Aynı binada hayatı paylaşıyoruz.


Aldığı tehditler nedeniyle Mehmet Ali Alabora, İngiltere’ye gitti…Bu onun özgür tercihidir. Bir yandan da şunu unutmamak lazım Mehmet Ali’yi bu duruma sürükleyen süreç neydi? Bakın, geçtiğimiz hafta Taner Kışlalı’nın ölüm yıl dönümüydü ve onu hedef gösteren gazeteler hala yayında… Ben açıklama yapıyorum beni de hedef gösteriyor, kim öldürülürse… Suçun peşinden gitmemek, suçlulara müthiş bir özgüven kazandırıyor. Bu son yılların değil, 1938’den beri bir problemdir.

Tiyatroya ümit bağlayanları, tiyatrocuların kendisinden medet umulmasından korkmasını ti’ye alan kahkahalarla izleyebileceğiniz bir oyun İstibdat Kumpanyası… Çıkış noktasını jurnallerle tiyatroların yakıldığı, oyuncuların dövüldüğü Abdülhamit döneminden alıyor. ‘Burun’ demenin ‘yıldız kaydı’ demenin insanın ‘başı’nı derde sokabildiği bir zamandan bugüne selam yolluyor.

Müzikal bir havada geçen ve mizah yönü oldukça kuvvetli oyunda Yunan ve Türk ezgileri eşliğinde yapılan sirtaki, horon ve misket dansları seyircinin enerjisini yükseltiyor. Halkı galeyan getirerek padişahın devrilmesine yardımcı olacak tiyatro oyunun yönetmesi için Fransa'dan İstanbul’a davet edilen Samuel Efendi’yi canlandıran Üzümcü’nün kulisine konuk olduk, tiyatro, sinema ve dizi sektörünü masaya yatırdık.

RÖPORTAJIN DEVAMI