Vahşet ! IŞİD ABD’li gazeteciyi infaz etti !

Vahşet ! IŞİD ABD’li gazeteciyi infaz etti !
Güncelleme:

Selefi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları yayınladığı görüntüyle, yaklaşık 2 yıldır kayıp olan Amerikalı gazeteci James Foley’in (40) boğazını keserek öldürdüğünü duyurdu.

Amerika’ya Mesaj” başlıklı videoda bir IŞİD militanı “Bu, Amerikalı James Wright Foley. Hükümetiniz İslam Devleti’ne saldırılarda başı çekiyor. Bugün hava kuvvetleriniz Irak’ta her gün bize saldırıyor” dedikten sonra Foley’nin başını kesiyor, ardından yüzüstü düşen cesedininin üzerine kafasını bırakıyor. IŞİD militanı daha sonra aynı şekilde giydirilen bir başka ABD’li gazeteci Steven Sotloff’u göstererek onun kaderinin de ABD Başkanı Barack Obama’nın “bir sonraki kararına” bağlı olduğu tehdidinde bulunuyor.
 
'ASIL KATİLİM ABD HÜKÜMETİDİR'
 
Başı kesilmeden önce ABD’li gazeteci Foley ise şu metni okuyor: “Dostlarımı, ailemi ve sevdiklerimi benim gerçek katilim olan ABD hükümetine karşı ayaklanmaya çağırıyorum. Benim birazdan yaşayacağım şey ABD hükümetinin suçlarının bir sonucudur.”

ABD VİDEONUN DOĞRULUĞUNU ARAŞTIRIYOR
Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD tarafından öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videoyu gördüklerini kaydetti.

İstihbarat camiasının, videonun gerçek olup olmadığını mümkün olan en hızlı biçimde belirlemek için çalıştığını belirten Hayden, eğer video gerçekse, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini ifade etti.