Vefat eden köşe yazarları adına edebiyat yarışması

Vefat eden köşe yazarları adına edebiyat yarışması
Güncelleme:

Sanatalemi.net sitesinin, vefat etmiş 7 köşe yazarı adına düzenlediği edebiyat yarışmasının 4’ncüsü bu yıl gerçekleşiyor.

“Deneme” dalında düzenlenen yarışma, Sanatalemi.net’te köşe yazısı yazan ve bugün aramızda bulunmayan rahmetli Ergun Göze, Ahmed Yüksel Özemre, Abdurrahim Balcıoğlu, Altan Deliorman, Olcay Yazıcı, Hamit Can ve Ümit Fehmi Sorgunlu adına düzenleniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 5 Ekim 2014. Sonuçlar, 20 Ekim’de açıklanacak, ödül töreni ise 31 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşecek.  

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’ne bağlı olarak yayın yapan Sanatalemi.net, daha önce sitede köşe yazarlığı yapan vefat etmiş yedi yazarı için açtığı ortak edebiyat yarışmasının dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Daha önce aynı yıl içinde farklı türlerde açılan yarışma bundan böyle her sene ayrı bir türde düzenlenecek. Yarışma, bu yıl edebiyat türlerinden sadece “Deneme” dalında olacak. Dört yıl önce başlayan ve her yıl tekrarlanan yarışma ile hem yazarların adının yaşatılması, hem de edebiyatımıza yeni isimlerin katılması amaçlanıyor.

        

         GENÇ YAZARLAR “DENEME”Yİ SEVER

Bu yıl Sanatalemi.net Edebiyat Yarışması’na katılacak olan genç ve amatör yazarlar, sadece “Deneme” dalındaki çalışmalarını gönderebilecekler. Yarışmaya son katılım tarihi 5 Ekim 2014. Seçici kurul 20 Ekim’de toplanıp son kararını açıklayacak ve yarışmanın sonuçları bu tarihte ilan edilecek. Ödüllerin sahiplerine verileceği tarih ise 31 Ekim 2014 Cuma günü olarak belirlendi. Ödül töreninin nerede yapılacağı ise, daha sonra duyurulacak. Yarışmayla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin yarisma.sanatalemi@gmail.com e-posta adresine yazmaları gerekiyor.

 

                          İSİMLERİ YAŞATILACAK

Başından beri güçlü bir yazar kadrosuna sahip olan sitede, daha önce Sanatalemi’nde yer alan, vefat etmiş yedi yazar adına açılan edebiyat yarışmasına, sadece amatörler ile deneme kitabı bulunmayanlar katılabiliyor. Edebiyat yarışmasına iştirak etmek isteyenler, eserlerini elektronik posta ile yarisma.sanatalemi@gmail.com elektronik posta adresine gönderebilecekler. Arzu edenler ise normal mektup adresine (Edebiyat Yarışması, ESKADER, Cağaloğlu, Alemdar Mahallesi, Çatalçeşme Sokağı, İmamoğlu İşhanı, No: 4-8 Fatih-İstanbul) yazı ve şiirlerini yollayabilecekler.

5 Ekim’e kadar gönderilmesi gereken eserler, Sanatalemi.net yazarları ve ESKADER yöneticilerinden oluşan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek. Seçilen edebî çalışmalar, daha sonra Sanatalemi.net’te yayımlanacak. Birinci, ikinci ve üçüncü eserlerin seçileceği yarışmada ayrıca 7 mansiyon ödülü de verilecek. Seçici Kurul, 20 Ekim’de kararını açıklarken, ödül töreni 31 Ekim2014 Cuma günü gerçekleşecek.