Vekilden danışmana uyarı

Vekilden danışmana uyarı
Güncelleme:

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, isim vermeden Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ı uyardı.

Metiner, Mahçupyan'ın "yolsuzluklara insanların büyük çoğunluğunun ve AK Parti seçmeninin en az yarısının inandığı" itirafını hedef aldı. Mahçupyan'ı "Makamına göre konuş" diye uyardı.


Etyen Mahçupyan, CNN Türk'teki “Ne Oluyor?” programında  daha önce dile getirdiği, ‘yolsuzluklara insanların büyük çoğunluğunun ve AK Parti seçmeninin en az yarısının inandığı' tespitini tekrarladı. Önemli itiraflarda bulunan Mahçupyan “hukukun normatif sınırlarının dışına çıkıldığı”nı kabul etti. Ancak bunu  ilginç bir gerekçeye dayandırdı, tehdidin varlığının büyük olduğunu savundu. Mahçupyan'ın açıklamalarından rahatsız olan Mehmet Metiner, "Ak Saray üzerinden yolsuzluk iddialarının gündeme taşınmak istendiği bir dönemde 17-25 Aralık sürecindeki yolsuzluk iddialarının tamamen palavra olmadığını söylemek hangi akla hizmettir? Var mı deliliniz" dedi.

Metiner, Yeni Şafak'taki yazısında "Hepimizin bulunduğu konumlar zaman zaman farklılaşabilir. Herkes/hepimizbulunduğumuz makama göre konuşmak mecburiyetindeyiz... 'Ben makamın gereklerine göre değil, doğru olduğuna inandığım şeyi söylerim!' rolüyle kişisel prestij kazanma yoluna gitmek, temsil edilen makama da çok büyük bir haksızlık anlamına gelir" ifadesini kullandı.