VIP torpil skandalı büyüyor. Hısım akraba THY ile uçuşa geçmiş

VIP torpil skandalı büyüyor. Hısım akraba THY ile uçuşa geçmiş
Güncelleme:

VIP torpil skandalı büyüyor. Hısım akraba THY ile uçuşa geçmiş

HISIM AKRABA THY İLE UÇUŞA GEÇMİŞ!

VIP torpil skandalı büyüyor. Liyakatin nasıl hiçe sayıldığının örnekleri THY’de de var.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, geçtiğimiz günlerde hükümetin devlette nasıl kadrolaştığını 85 kişilik isim listesi ile ve çarpıcı örneklerle gözler önüne sermişti.

Koç’un yaptığı bu açıklamalar Türkiye’de büyük yankı bulurken, Türk Hava Yolları’nda (THY) ve iştiraklerinde de kadrolaşmaya gidildiği tespit edildi.

Akraba-eş dost kayırmacılığına tepki veren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlerinin aksine AKP’lilerin ve partiye yakın bürokratların THY ve iştiraklerinde (TGS, THY Teknik, Habom, MNG Teknik, SunExpress) kendi akrabaları, yakınları ve iş yaptığı kişilerin yakınlarının istihdam edildiği iddia ediliyor.

17 Aralık 2013 tarihinde oğlu rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde yolsuzluk soruşturmasında ifade veren eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kızı Burcu Güler, 2009 yılından itibaren THY Hukuk Müşavirliği’nde avukat olarak çalışıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin gelini Canan Canikli de THY’de müfettiş olarak görev yapıyor.

THY’de Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci’nin de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni olduğu iddia ediliyor.

En dikkat çekici tespitlerden biri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lise mezunu yeğeni Umut Sercan’ın THY 2. Bölge Londra Pazarlama ve Satış Başkanlığı’nda satış trafik memuru olması.

Yine Erdoğan’a yakın isimlerden Üsküdar’daki villalarını yapan MM Proje’nin sahibi Mehmet Gür’ün yeğeni Murat Gür de THY Düsseldorf’ta müdürlük koltuğunda bulunuyor.

Bilal Erdoğan’ın arkadaşlarına iltimas

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yakın arkadaşları ile özellikle mezun olduğu Kartal İmam Hatip Lisesi’ndeki arkadaşlarına da ayrıcalık tanındığı iddia ediliyor.

Bilal ve Burak Erdoğan’ın Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşları olan ERB Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri Şirketi sahibi Fatih Başçı, 11 Ağustos 2014 tarihinde yapılan TBMM Kameralı Güvenlik Sistemi ihalesini kazanmıştı.

İhale, fiyat sıralamasında 6 milyon 396 bin TL teklif tutarı ile 6. sırada olmasına rağmen ERB Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri Şirketi’ne verilmişti. ERB Teknoloji’yi 2011 yılında 50 bin TL’lik sermaye ile kuran Fatih Başçı, birkaç ortak değiştirmesinden sonra 10 Mart 2014 tarihinde firmanın tek sahibi oldu.

Türk Telekom’un yönetimine 30 Ocak 2014 tarihinde Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın okul arkadaşı atanmıştı. Türk Telekom, İçişleri Bakanı olduktan sonra bağımsız üye olarak bulunduğu yönetim kurulundan ayrılan Efkan Ala’nın yerine TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in atandığını duyurmuştu.

Eren’in daha önce açıklanan TRT görevi ‘kamu görevlisi’ olmadığı gerekçesiyle tartışmalara yol açmıştı. Bilal Erdoğan’ın arkadaşı İbrahim Eren’in hem TRT genel müdür yardımcısı, hem Başbakanlık müşaviri, hem Telekom Yönetim Kurulu üyesi hem de ATV Avrupa kanalının genel müdürü olduğu yönündeki iddiaların ardından açıklama yapan TRT, Eren’in TRT’deki görevinden önce ATV’den istifa ettiğini duyurdu. Eren, buna rağmen İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 17 Temmuz 2014 tarihi itibarıyla görevini sürdürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Erdoğan’ın oğlu, şu son gemisini geçen gün denize indiren Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden sınıf arkadaşı İbrahim Eren, ATV’den Başbakanlık’a alınıp istisnai kadrodan memur yapıldıktan sonra TRT genel müdür yardımcılığı görevine getiriliyor. Bununla da yetinilmiyor. Daha ballı maaş alsın diye Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi yapılıyor.” diye konuşmuştu.

TÜRK HAVA YOLLARI’NDA KİM KİMİNLE AKRABA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lise mezunu yeğeni Umut Sercan’ın THY  2. Bölge Londra Pazarlama ve Satış Başkanlığı’nda satış trafik memuru olarak görev yaptığı öne sürülüyor.

Erdoğan’ın Üsküdar’daki villalarını yapan MM Proje’nin sahibi Mehmet Gür’ün yeğeni Murat Gür, THY Düsseldorf Müdürü.

Cumhurbaşkanı’nın arkadaşı İmar Danışmanı Mehmet Göze’nin oğlu Emir Ali Göze THY Gelir Yönetimi Başkanı olarak görev yapıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeğeni Selim Demiray, THY Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak çalışıyor. Davutoğlu’nun bir diğer yeğeni Merve Demiray da THY’de uzman kadrosunda bulunuyor.

Eski İstanbul İl Emniyet Müdürü, eski Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ın kızı Zeynep Gözde Cerrah da 2008 yılından beri THY Teftiş Kurulu’nda müfettiş olarak görev yapıyor.

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in kızı Burcu Güler de 2009 yılında itibaren THY Hukuk Müşavirliği’nde avukat olarak çalışıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin gelini Canan Canikli de THY’de müfettiş olarak görev yapıyor.  

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun yeğeni Eyüp Sultan Topçu ise 2. Bölge Pazarlama ve Satış Başkanlığı, THY Londra bünyesinde ticaret şefi olarak çalışıyor. Hamdi Topçu’nun arkadaşı Faruk Çizmecioğlu’nun ise Sunexpres Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı öne sürüldü. Hamdi Topçu’nun arkadaşı Faruk Çizmecioğlu’nun yeğeninin de Buenos Aires Müdürü olduğu iddia ediliyor.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın kızı Tuba Toptan Yavuz da THY Yurtiçi Pazarlama ve Satış Başkanlığı’nda Müşteri İlişkileri Müdürü olarak görev yapıyor.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeğeni olduğunu iddia edilen Sedat Şekerci, THY’de Uçuş Eğitim Başkanlığı görevinde bulunuyor.

TBMM Genel Kurulu’nda kamu başdenetçiliğine seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu’nun oğlu Burak Ömeroğlu da THY’de  bölge müdürü olarak görev yapıyor.

Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Lisesi’nden arkadaşı Ahmet Olmuştur, THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor, diğer bir arkadaşı Rafet Alper Özen’in, Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı iddia ediliyor.aktifhaber