Yandaş Medya'yı Denetleyen Kurum Var Mı?

Yandaş Medya'yı Denetleyen Kurum Var Mı?
Güncelleme:

Taraf'a sekiz ay içinde üst üste üç vergi incelemesi başlatan Maliye, yandaş işadamlarının el altından verdiği paralarla beslenen AKP medyasına ise sessiz. Meclis’te yandaş medya kuruluşlarıyla ilgili muhalefet partilerinin verdiği tüm soru önergeleri ya

Yılın sekiz aylık döneminde Taraf Gazetesi için, üç ayrı vergi incelemesi kararını hayata geçiren Maliye Bakanlığı’nın,hükümete yakın medya kuruluşlarını isekaç yılda bir inceleme yaptığı merak konusu oldu. Bu konuda ise bir cevap verilmedi. Maliye Bakanlığı, Taraf’ın konuyla ilgili şikâyetine rağmen, hurda kâğıtlarda KDV’yi sıfır gösteren hükümete yakın medya kuruluşları hakkında inceleme başlatmaması dikkatlerden kaçmadı. 

Taraf’a, bu uygulama için 5.5 milyon liralık haksız vergi cezası kesen ve sonra da terfi eden Abdullah Kiraz’a, diğer basın kuruluşların da aynı şekilde fatura düzenlediği hatırlatıldı.


Kiraz ise, kendisine tebliğ edilen faturaları kabul etmeyerek, “Bu ihbar sayılır. Ben bunları alamam. Bana bunları göstermemiş olun” dedi. Bu durum, Maliye Bakanlığı’nın “tarafsızlığını” da gölge düşürdü.

Taraf