Yandaş Yazarlar da Koalisyon demeye Başladı

Yandaş Yazarlar da Koalisyon demeye Başladı
Güncelleme:

Yandaş Yazarlar da Koalisyon demeye Başladı

Yandaş Yazarlar da KOALİSYON Demeye Başladı
Bir dönem Erdoğan'ın "kabin ekibi"nde olan Yandaş yazarlar da iktidarın AKP'nin elinden yavaş yavaş gittiğini yazmaya başladı. Ellerindeki anketlere göre HDP barajı aşıyor, AKP tek başına iktidar olamıyor. Onlar da şimdiden suçlu aramaya başladı
Seçimlere sayılı günler kala, yandaş medyada yazan yazarların, AKP’ye yönelik eleştirel yazıları da yer almaya başladı.

AKP iktidarını her dönem öven, politikalarını destekleyen yazarların farklı AKP yazıları yayımlanması, AKP’nin iktidar blokunda da çatlakların gün yüzüne çıkmaya başladığı şekilde yorumlandı.

‘Evet iki tabanca var ama namluları Erdoğan’a çevrili’

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, “Yarın geç olmadan uyarayım istedim” başlıklı dünkü köşe yazısında AKP’yi kızdıracak uyarılarda bulundu.

Seçim startı verildiğinde kararsızların oy oranının yüzde 15 olduğunu, son düzlüğe girildiğinde bu oranın yüzde 5 seviyesine gerilediğini söyleyen Selvi, bu kez kararsızların önemli bir kısmını AKP seçmeninin oluşturduğunu ve yüzde 14 civarında olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sürprizlerle dolu bir seçim olacak” derken buna işaret ettiğini yazan Selvi’ye göre, AKP’nin oylarında düşüş var ve HDP barajı aşıyor.

“Önceki seçimlerde AKP’ye oy veren ama şimdi partisiyle ilişkisini sorgulayan kitle yeniden kazanılmazsa, Türkiye 8 Haziran sabahı koalisyon hükümetine uyanma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilir” diyerek ibrenin tersine döndüğünü savundu.

Uludere, Kobani ve “Kürt sorunu yoktur” söylemiyle, batıdaki Kürtlerde duygusal bir kopuşun başladığını ileri süren Selvi, edep dışı bulduğu, Erdoğan için Ethem Sancak’ın söylediği “Ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun” ve “Solculuk dönemimde Mevlânâ ile Şems’in arasındaki aşka anlam veremiyordum. Tanıdıktan sonra gördüm ki, böyle bir ilahi aşk iki erkek arasında olabiliyor” sözlerini eleştirdi.

Bu tür açıklamaların gönül köprülerine zarar verdiğini yazan Selvi, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı Yiğit Bulut’un söylediği “İki tabancam var. Bolca da mermim var. Ben ölmeden, beni vurmadan, ben asılmadan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanına kimse elini süremez” sözlerine değinerek yazısını uyarılarda bulunarak tamamladı:

“Evet iki tabanca var. Ama namluları Erdoğan’a çevrilmiş durumda. Ayağı tökezlediğinde Erdoğan’ı ilk terk edecek olanlar da bunlardır. Özal’da, Çiller’de görmedik mi? Yeni efendiler bulunca sırtından hançerlediler. Lütfen küçük menfaatleriniz uğruna Erdoğan’a kıymayın efendiler! Yarın geç olmadan uyarayım istedim.”

Karaalioğlu: AKP seçmeni mutsuz ve kızgın

Bir başka eleştiri yazısı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star gazetesi genel yayın yönetmenliğinden tartışmalı bir şekilde ayrılan Mustafa Karaalioğlu’dan geldi.

Karaalioğlu sahibi olduğu karar. com sitesinde “AK Partili ‘kararsız seçmen’ kararsızlıkta karar kılarsa 8 Haziran’da koalisyona uyanacağız” adlı bir yazı yazarak “Bütün anketler aynı zamanda seçime üç hafta kalmasına rağmen kararsız seçmenin oranını yüzde 20 ile 24 arasında gösteriyor. Yani, olağanüstü yüksek bir kararsız kitle var. Dahası, o kararsızların büyük çoğunluğunu son seçimde AK Parti’ye oy vermiş seçmen oluşturuyor. Bir başka ifadeyle AK Parti’nin yüzde 50 civarındaki “rezerv oy”un parçası olan yüzde 7-8’lik bir kesim kenara ayrılmış suratını asarak duruyor. Yani... AK Partili seçmen şu veya bu sebepten dolayı mutsuz ve kızgın” dedi. Seçmenin AKP’ye büyük bir önem atfettiğini ve ne olursa olsun iktidarda kalacağına inandığını düşündüğünü belirten Karaalioğlu, “7 Haziran’da seçmenin AK Parti’yi hem ikaz edip hem de ‘tek başına iktidarı’ devam ettirme maharetini görebilecek miyiz? Galiba asıl büyük sürpriz bu bileşeni sağlamak olacak” diye yazdı.


Cumhuriyet