Yanlış Kira Yönetimi mağduriyetlere neden oluyor !

Yanlış Kira Yönetimi mağduriyetlere neden oluyor !
Güncelleme:

Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman Kira Yönetiminde ev sahiplerinin ve kiracıların dikkat etmesi gereken önemli hususları anlatıyor.

Kira yönetimi, sahip olduğunuz gayrimenkulden toplayacağınız kira gelirlerini maksimuma çıkartmak ve gayrimenkulünüzün her detayıyla sizin adınıza ilgilenip her açıdan korunmanızı sağlamak için; kiracı bulmak, kira toplamak, gerekli garantileri ve teminatları almak üzere işi profesyonel ellere bırakmak demektir.

Kira Yönetiminde ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlar:

-Doğru Kira Bedellerinin Belirlenmesi

-Kiralanacak Gayrimenkulün Gerekli İse Elden Geçirilmesi, Tamirat Tadilatlarının Yapılması

-Temiz Bir Daireyi Daha İyi Koşullarda Kiraya Verebilirsiniz Bu Yüzden Dairenin Temizlenmesi

-Elektrik Sistemlerinin Ve Elektrikli Aletlerin Kontrol Edilmesi

-Tüm Kamu Hizmetlerinin Bağlanmış Olması

-Boş Kalma Sürelerinin En Aza İndirilmesi İçin Mobilya Döşenmesi Alternatifleri

-Doğru Pazarlama Kanalları İle Sorun Çıkartmayacak Kiracıyı Bulmak

-Kefil Ve Teminatların Ayarlanması

-Taşınma İşlemlerinin Sorunsuz Yapılması

-Kira Bedelinin Tahsili

-Kira Bedelinin Ödenmemesi Halinde Yapılacaklar

-Kiracıya Yönelik Sorunların Giderilmesi

-Koruyucu Bakım Onarım Çalışmaları

-Acil Durumlarda Kiracı İsteklerine Cevap Verebilmek

-Tahliye Bildirimleri Ve Kiracının Taşınması

-Envanter Kontrolleri Ve Depozito İle Teminatların İadesi

-Her Türlü Vergi Ve Aidat, Genel Giderler, Elektrik, Su, Gaz Faturalarının Ödendi Kontrolü

Kiracılar için doğru evi seçme:

Lokasyon: toplu taşımaya, AVM, okul, hastane gibi devlet kurumlarına, cafeterya – restaurant gibi sosyal mekanlara yakınlığı. Unutmayın ki kiracıların çoğunun kendi araçları yoktur, özellikle Universal 21 in yoğun faaliyet gösterdiği beylikdüzü bölgesinde özel üniversite öğrencileri ve THY personeli ciddi bir kiracı potansiyelidir.

Dairenin m2 si ve kullanışı: unutmayınki büyük dairenin masrafı da çok olur, temizliği ve bakımı da zordur. Evde ikmaet edecek kişi sayısına göre en doğru kira alternatifleri için Universal 21 e ulaşabilirsiniz

Eşyalı mı Eşyasız mı Daire Kiralamak Daha Mantıklı: eşyaların bir yıpranma payı olduğunu ve özellikle elektronik eşyaların aylık taksit ödemelerinin ciddi bir miktar tutabileceğini unutmamak gerektiğinden kendi eşyaları olmayanlara mutlaka eşyalı daire kiralama alternatiflerini öneriyoruz. Zira boş bir 1+1 daireyi 700-750 tl ye kiralayabilecekken, full eşyalı 1+1 daireyi 1000-1200 tl ye kiralayabiliyorsunuz ve Universal 21 in daire politikaları gereği kiraladığınız her daire “sıfırlanmış” olarak size teslim ediliyor.

Sosyal imkanlar: sosyal imkanları (havuz, fitness, sauna, türk hamamı, güvenlik, otopark) içinde olan bir projeden daire kiralamak bu tarz mekanlara verilen abonelik ücretleri düşünüldüğünde maddi açıdan çok daha avantajlıdır

Doğru Fiyat: ucuz olsun diye seçeceğiniz dairelerin içlerinin eski olması ve hayatınızı idame ettirebilmeniz için kira vadesinde eve bir sürü masraf etmenizi gerektirebileceğini unutmayın.