Yeni Asya yazarı Meryem Tortuk vefat etti

Yeni Asya yazarı Meryem Tortuk vefat etti
Güncelleme:

Yeni Asya gazetesi yazarlarından Meryem Tortuk vefat etti. Tortuk, 11 yıldır mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü.

Yeni Asya yazarı Meryem Tortuk, kanserle mücadelesine yenik düşerek vefat etti. Tortuk'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Yeni Asya camiasına Cenab-ı Allah'tan sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

Meryem Tortuk hastalığa yakalandığını okurlarına 2005 yılında yazdığı şu yazı ile duyurmuştu:


KANSER

Bir gün kalkıyorsunuz ve vücudunuzda bir değişiklik fark ediyorsunuz. Elbette aklınıza şüpheler üşüşüyor. Sonra bir hastane koridorlarında buluyorsunuz kendinizi. Ultrasonlar çekiliyor. Tetkikler yapılıyor. Sonrasında size ameliyat öneriliyor. Biyopsi gerekli çünkü. Aklınızda güzel şeyler var. Asla hiçbir şekilde olumsuz düşünmek istemeseniz de; “Acaba?” diye bir soru takılıyor zihninize. Oluşan bir kitle var vücudunuzda ve bu bir operasyonla alınıyor. Biyopsi raporu için bekliyorsunuz. Beklerken umudunuz hâlâ canlı. Asla düşünmüyorsunuz zaten böyle bir şeyi. Biyopsi raporunu elinize alıyorsunuz ve aklınıza getirmek istemediğiniz, “Dost ve düşmandan uzak olsun” dediğiniz kanser gerçeğiyle karşılaşıyorsunuz. İlk sığındığınız şey gözyaşlarınız oluyor. Hiçbir şey hissetmiyorsunuz, sadece duru bir gözyaşı akıyor gözlerinizden. Kendinizi tutamıyorsunuz. Sonra, Allah’a sığınıyorsunuz. Hayatı yeniden bir sorgulama süreci başlıyor içinizde.

Bu zamana kadar hayatınıza dair kurduğunuz bir çok cümlelerin birer fiyasko olduğunu fark ediyorsunuz. Yaşamadan cümle kurulabileceğini de yaşıyorsunuz böylece. Hayatın kısalığını fark ediyorsunuz sonra. Hiç olmayacak dediğiniz şeylerin bir gün gelip kapınızda duracağını. Sığındığımız sağlam kaleler birer sanal gerçeklikten öteye gitmiyor.

Ne çok konuştuğunuzu, ama konuştuğunuz şeylerin çok azını yaşadığınızı fark ediyorsunuz hayretle.

Kalbinizi nefsinizin eline ne kadar çok verdiğinizi fark ediyorsunuz. Sonra ruhunuzun farkına varıyorsunuz. O sonsuz ve ebedî varlığın eşyadaki esmâsına ruhun kalbe yansımasıyla bakıyorsunuz. Farklı anlamlar ve farklı boyutlar. Buutsuz boyut…

İnsan neyle esirgendiğini bilemez.

Son birkaç gündür bu gerçekle yüzleşiyorum. Bir hastalık ne kadar çok değiştirirmiş meğer insanın içini. Yeniden yapılandırıp, zenginleştirirmiş. Tabiî ki sizleri esirgesin Rabbim. Hasta olmadan, nefsimizin elinde hastalanan kalbimizi görebilmeyi nasip etsin.

Hepinizden duâ istiyorum.

MERYEM TORTUK / YENİ ASYA / 13.08.2005